Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: bileplus.cz

Foto: bileplus.cz

Léto se blíží mílovými kroky a tropické teploty za oknem nám to jen potvrzují. V těchto horkách má jen málokdo chuť na hutné jídlo. Proto pro vás máme tip na pečené brambory v alobalu se zeleninou a tvarohem. Pochutnáte si.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g brambor
  • 200 g tvarohu odtučněného
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g brokolice
  • 100 g drůbeží šunky
Článek

Postup

01.

Brambory očistěte kartáčkem nebo rukavicí na zeleninu pod tekoucí vodou, osušte a každou bramboru zvlášť zabalte do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia do změknutí, trvá to podle velikosti brambor asi 30–40 minut.

02.

Tvaroh rozmíchejte s prolisovaným česnekem a podle chuti ho osolte. Upečené brambory rozpulte a na každou půlku naneste tvarohovou směs.

03.

Nakonec je posypejte na kostičky nakrájenou drůbeží šunkou a na růžičky rozebranou uvařenou brokolicí. Pokud nemáte brokolici zrovna v lásce, můžete ji nahradit třeba paprikou.

Podívejte se na náš další článek, kde se dozvíte, jaká další jídla můžete připravit v alobalu.

Reklama

Související témata:

Načítám