Hlavní obsah

Lehké letní svačinky z jogurtu a tvarohu

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se blíží mílovými kroky a tropické teploty za oknem nám to jen potvrzují. V těchto horkách má jen málokdo chuť na hutné jídlo. Ve spolupráci s projektem Bílé plus vám proto přinášíme několik tipů na rychlé, jednoduché, lehké, a navíc dietní svačiny s mléčnými výrobky, po kterých nejenže nepřiberete, ale možná i trochu zhubnete!

Článek

Jak je známo, důležitá je i pro hubnutí svalová hmota, a svaly se nejlépe tvoří nejen cvičením, ale také pokud máte dostatek bílkovin. A obrovským zdrojem kvalitních bílkovin jsou právě mléčné výrobky! Neváhejte a aspoň jedno „mléčné“ jídlo denně do svého jídelníčku zařaďte.

„Pokud držíte redukční dietu, měly by bílkoviny tvořit kolem 30 % vašeho denního příjmu živin, jinak minimálně kolem 20 %, což také není málo,“ říká PhDr. Karolína Hlavatá Ph. D, odbornice projektu Bileplus.cz. Tady máte tipy, jak mléčné výrobky do jídelníčku snadno a chutně zařadit.

Jak jste na tom s konzumací mléčných výrobků vy? Zařazujete je na jídelníček každý den, nebo jen výjimečně? Napište nám do diskuse pod článkem.

Načítám