Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Parmskou šunku můžete opéct dokřupava na troše olivového oleje, vegetariánskou verzi posypte opečeným tofu.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks brokolice
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 ks rajčat
  • černá oliva
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g balkánského sýru
K podávání
  • 150 g parmské šunky
Článek

Postup

01.

Brokolici rozdělte na růžičky, které povařte v osolené vodě a zprudka je zchlaďte. Vychladlou brokolici, najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou okurku, rajčata, olivy a rozdrolený sýr dejte do  mísy. 

02.

Promíchejte s olejem a octem a dochuťte solí a pepřem. Hotový salát posypte plátky opečené parmské šunky a podávejte.

Načítám