Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zralé broskve vábí nejen vosy, ale i vaše chuťové pohárky, a tak se nenechte dlouho pobízet a zkuste náš dnešní recept. Je víc než jednoduchý a úspěch zaručený.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 5 ks broskví
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 50 g cukru krupice
  • 4 cl vody
      Článek

      Postup

      01.

      Nejdřív oloupejte broskve, postup je stejný jako u rajčat: Na druhé straně, co je stopka, nakrojte nožem malý křížek, přelijte je vroucí vodou a nechte asi 1 minutu odstát. Pak je vyjměte, propláchněte pod studenou vodou a oloupejte – půjde to úplně samo. Tři broskve, ty nejměkčí, rozmixujte na pyré, čtvrtou nakrájejte na malé kousky a pátou si nechte na ozdobu.

      02.

      Šlehačku vyšlehejte dotuha, vmíchejte do ní asi 3/4 broskvového pyré a na kousky nakrájenou broskev, rozdělte do misek a dejte asi na 20 minut ztuhnout do lednice.

      03.

      Na pánev dejte cukr, přidejte asi vodu a nechte „vařit“ tak dlouho, až cukr zhnědne, voda se vyvaří a vy budete mít karamel.

      04.

      Kousek pečicího papíru potřete olejem a lžičkou na něm vytvořte karamelové ozdoby – mohou to být cákance, srdíčka, kapku karamelu můžete rozetřít vidličkou nebo do už zpola ztuhlé můžete vytlačit druhou stranou lžičky lístek a podobně. Karamel nechte ztuhnout, díky oleji půjde sundat jedna radost. Vychlazenou broskvovou pěnu ozdobte zbytkem pyré, na plátky nakrájenou poslední broskví a karamelem.

      Reklama

      Související témata:

      Načítám