Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Klasickou hrnkovou buchtu můžete zpestřit kousky nasekané čokolády a upéct ji v menším pekáčku nebo v chlebíčkové formě.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku mléka
    7
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 tabulka čokolády na vaření
    6
    7
  • 1 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku promíchejte s vrchovatou lžičkou prášku do pečiva a s krupicovým cukrem, přidejte vejce, mléko a olej a umíchejte těsto, do kterého vmíchejte nakonec drobně posekanou čokoládu. 

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané vyšší užší formy a pečte při 180 stupních, dokud špejle vpíchnutá do středu těsta nevyjde suchá. Vlažnou buchtu vyklopte a posypte moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 pekáček 20 × 20 cm
Energie17 590,6 kJ
Bílkoviny58,75 g
Tuky183,34 g
Sacharidy570,27 g
Sůl0,52 g
SAFA49,31 g
Vláknina21,6 g
Cukry348,28 g

Načítám