Hlavní obsah

Buďte silná a sexy! Aneb proč vyzkoušet pole dance?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pole dance je moderní taneční disciplína, která spojuje prvky baletu, gymnastiky a moderního tance. Nemá nic společného se svíjejícími se polonahými ženštinami u tyčí v nočních barech. Je to fitko, tanec a akrobacie v jednom! Zkusíte to taky?

Článek

Pole dance je sportovní a taneční disciplína, ve které se soutěží na národní, mezinárodní i světové úrovni. Tanec je rozdělen do několika kategorií: pole dance fitness, který je zaměřený na posilování, pole dance light pro lidi středního věku (nejlepší cvičení, když je vám 30, 40, 50...), pro silnější jedince a pak pole dance sport na vysoké úrovni, ve kterém se soutěží.

A možná vás to překvapí, ale tuhle disciplínu mohou dělat ženy všech velikostí i věku! A dokonce v něm soutěží také muži a děti!

Protože si tento tanec jen stěží zkusíte sami doma, měli byste vyrazit na zkušební hodinu. Nepotřebujete sílu, ohebnost ani jiné taneční schopnosti. Vše vás na kurzu naučí. Tak jako ve videu mě taneční lektorka Kara Katz z Centra Tance.

Zaručuji vám, že si během lekcí ani nestihnete uvědomit, kolik svalů zapojujete. A co je lepší než posilování, o kterém vlastně ani nevíte? Tedy alespoň v tu chvíli...

Děkujeme taneční škole Centrum Tance za poskytnutí prostoru k natáčení. Politických vězňů 8, Nové Město, Praha 1, 110 00; centrumtance.cz

Také máte chuť pole dance vyzkoušet? 

Načítám