Hlavní obsah

Taneční u vás doma: Naučte se swingovat!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skládáné vlny a sukně ke kolenům pro dámy. Vesta, smoking a klobouk pro gentlemany. To jsou 30. a 40. léta 20. století, tedy doba, kdy hudební a taneční styl swing sklízel největší slávu. Dobu Adiny Mandlové a Oldřicha Nového asi nemusíme blíže představovat. Co se tak ale naučit dobově tančit?

Článek

Připravili jsme pro vás sérii tanečních video lekcí, ve kterých se naučíte základy několika tanečních stylů. Ve čtvrtém dílu vám představíme předchůdce rokenrolu, stylový swing.

Základní krok tohoto houpavého retro tance, který v současné době zažívá renesanci, mě ve videu učí profesionální tanečník, lektor a zakladatel Tanečního studia Zig Zag tap & swing Ing. Zdeněk Pilecký. Ten mimo jiné působí i jako učitel tance na taneční konzervatoři a pravidelně pořádá semináře, festivaly a tančírny, kde se může naučit hýbat opravdu každý!

Děkujeme Tanečnímu studiu Zig Zag tap & swing za poskytnutí prostoru k natáčení. Dlouhá 20, Staré Město, 110 00 Praha 1; zig-zag.cz   

Tančíte rádi?

Související témata:

Načítám