Hlavní obsah

Převlékněte byt a pusťte do něj jaro: Vyměňte povlečení, polštáře na gauči i prostírání v kuchyni

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Reklama

S jarem přichází většinou chuť nejen na výměnu šatníku, ale i touha po změně ve vašem interiéru. A ten lze mnohdy obměnit jen díky drobnostem. Vnést svěží vítr do ložnice či obývacího pokoje lze především pomocí textilu. Vsaďte na přírodní a květinové vzory, které navodí tu správnou atmosféru.

Článek

Toužíte doma po změně, která by byla vidět na první pohled a osvěžila stávající design vašeho interiéru? Nemusíte hned rekonstruovat byt, zkuste s jarem obměnit pouze textil. Pokud u vás ještě převládají plyšové plédy a chlupaté polštářky, je nejvyšší čas je uklidit nahoru do skříní k sezonním věcem. Teď už vám stačí jen pořídit si pár nových kousků v podobě povlečení nebo povlaků na polštáře, ale parádu udělá i nový ubrus s prostíráním, který doladí váza s čerstvými květinami.

Pastelové barvy i rostlinné motivy

V tomto ročním období vedou jak v módě, tak v bytovém designu odlehčené textilie s přírodními motivy. Při tvorbě aranžmá jarní ložnice tedy povlékněte peřiny do svěžích pastelových barev a květinových vzorů a pro útulnost přidejte lehký přehoz i bavlněný koberec. Máte-li v oknech závěsy, zamyslete se, zda není čas vyměnit i je. Jarní a letní design dodají lehce průsvitné materiály v béžové, růžové, světle žluté i zelenkavé.

Nejjednodušší a nejlevnější variantou, jak proměnit interiér, je výměna povlaků na dekorační polštáře. Budou se vyjímat nejen v ložnici, ale i v obývacím pokoji či na lavici v kuchyni. Mezi hlavní trendy patří především míchání různých tvarů i designů. Takže na kanape umístěte třeba dva polštáře hranaté a dva kulaté a řiďte se nejvýraznějším vzorem jedním z nich. Opakující se barvy ve vzoru pak zvolte na ostatní polštáře, které mohou být pro změnu jednobarevné.

Jarní kuchyň

Máte kuchyň spojenou s obývacím pokojem? Určitě je součástí také kuchyňský stůl. I ten lze totiž zahalit do květinových motivů, které mohou být klidně sladěné s jedním z dekoračních polštářů nebo se závěsy. Vzorované ubrusy se budou hodit spíše k minimalistickým kuchyním ve světlé barvě. Neholdujete-li však motivům s květinami a ptáčky, klidně zvolte jednobarevné kousky.

Co se týče ubrusů a prostírání, doporučujeme na jaro i léto sáhnout po příjemné bavlně či lnu, který odlehčí kuchyňský prostor a zároveň se dá v základních barvách kombinovat i s pestřejším kusovým prostíráním. Uvidíte, že veselé barvy i motivy vnesou do vašeho bytu radost i závan nové energie.

Reklama

Načítám