Hlavní obsah

Glamour styl v bydlení: Punc luxusu dodáte za pár korun díky zlatým doplňkům i sametu

Foto: Kare design

Foto: Kare design

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neotřelý, výrazný a luxusní. Takový je glamour styl, který promění každý interiér v originální designový prostor. Poradíme vám, jak na něj, i když zrovna nevlastníte honosnou vilu. Oživit se dát pomocí doplňků klidně i malý kout, a navíc za pár korun.

Článek

Obdivujete v katalozích luxusně zařízené interiéry, které vypadají, že musejí stát majlant? Vězte, že ne vždy je potřeba do proměny investovat horentní sumy. Doplňky v glamour stylu pořídíte i v levnějších obchodech s nábytkem a dekoracemi. Máme pro vás pár tipů, jak vaše bydlení elegantně pozvednout o úroveň výš.

Co je glamour styl

Co dělá glamour styl glamour stylem? Je o něm známé, že sluší většímu, okázalému prostoru a vyznačuje se luxusními materiály, jako je samet, mramor a drahé kovy (hlavně zlato) či broušené sklo. To vše můžete samozřejmě sehnat i v levnějších variantách, které tyto materiály napodobují. Vždy je však lepší začít nejprve dekoracemi, aby interiéry nepůsobily přeplácaně a nevkusně. I to se může někomu, kdo nemá tak vytříbený vkus, samozřejmě stát.

Pokud však ponecháte základ daného pokoje jednoduchý, můžete přidávat na doplňcích, a naopak jsou-li výrazné stěny sytých barev či vzorů, uberte na zdobnosti zařízení a nábytku. Mimochodem tmavé barvy jako například tmavě modrá, petrolejová, fialová či vínová glamour stylu svědčí. Někdy stačí natřít i jednu stěnu, nebo ji polepit tapetou se zajímavým vzorem.

Foto: Archiv firmy

Sametová pohovka či polštářky, zlatý konferenční stolek i kovová svítidla. To vše patří ke glamour stylu.Foto: Archiv firmy

Se zlatou opatrně

Ke glamour bydlení patří neodmyslitelně také zlatá barva, která působí vždy opulentním dojmem. Ať už bude rafinovaně zakomponovaná na nábytku, doplňcích, nebo jen rámečcích na obrazy a zrcadla, je nutné to s ní nepřehánět. Aktuálně jsou v kurzu především kulatá zrcadla ve tvaru slunce či oka. Vyjímat se budou zlaté odlesky rovněž na zdobných lustrech, pro něž je charakteristický třpyt a okázalost.

Pro dosažení patřičného stylu však postačí, když například vyměníte jen obaly na květináče za zlaté květníky, na poličky umístíte zlaté svícny či pozlacené dekorativní krabičky a tácy na šperky.

Foto: Archiv firmy

Zrcadlům budou slušet ozdobné rámy. Koupíte je například v e-shopu Homein od 359 Kč.Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Šmrnc dodají poličkám i dekorativní krabičky a pozlacené tácy. K dostání v Sinsay od 89 Kč.Foto: Archiv firmy

Semiš, satén i kožešina

Elegantního a sofistikovaného designu docílíte též pomocí textilních kousků v podobě závěsů, dekoračních polštářků, dek i taburetů. Mimořádný šarm dodají vašim pokojům sametové závěsy, kterým budou slušet i třásně. Ty mohou být součástí provazů, jimiž můžete závěsy svázat.

Kromě příjemného sametu či saténu se mohou povlaky na polštářky blýskat třpytkami a flitry. V neposlední řadě by neměly chybět huňaté a měkké koberce, které oživí a zútulní holé podlahy. Ke glamour stylu se hodí ty kulaté nebo kožešinové. Menšími kožešinami opatřete klidně i křesla a pohovku.

Foto: Asko

Ke glamour stylu se hodí tmavé barvy.Foto: Asko

Foto: Archiv firem

Taburet koupíte v prodejně Kare design za 2152 Kč v nejrůznějších barvách, nebo pro něj zajděte do Jysku, kde stojí 2499 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Nezapomeňte na sametové polštářky. E-shop Mybesthome je prodává od 295 Kč.Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám