Hlavní obsah

Dokonalý relax na balkoně i terase: Pořiďte si zahradní houpačky a závěsná vajíčka!

Foto: Westwing

Foto: Westwing

Reklama

Dovolená je ještě daleko, ale vy byste si o víkendu zasloužili pořádný relax? Odpočiňte si u bazénu, uprostřed zahrady, ale i na balkoně v závěsných sítích, křeslech či prostorných houpačkách. Vyberte si je podle vašich možností.

Článek

Počasí posledních dní se tváří tak, jako by k nám už dorazilo léto. A tak všichni, kdo vlastní balkony, terasy i zahrady, se připravují kromě zahradničení i na pořádný odpočinek na slunci, kterého využívají k chytání bronzu, vitaminu D i ke konzumaci ledových drinků a koktejlů. A jak si je nejlépe vychutnat než v pohodlných houpačkách i relaxačních závěsných křeslech. Můžete si pořídit levné varianty v podobě sítí, o něco dražší vajíčka pro jednoho nebo velké houpačky pro celou rodinu.

Se stříškou

Není nad odpočinek na čerstvém vzduchu v pohodlném křesle či lehátku. Pokud se ale chcete více uvelebit, vyzkoušejte houpačky, kde se můžete nejen natáhnout, ale své klimbání podpořit uklidňujícím pohybem.

Do větších zahrad, na verandu a k bazénům se tak budou hodit prostorné závěsné systémy s houpačkou, které navíc disponují praktickou sklápěcí stříškou, jenž vám dopřeje v parných dnech dostatek stínu. Houpačky jsou většinou zavěšené na velké bytelné konstrukci a určené pro dva až čtyři lidi. Benefitem některých modelů je jejich rozložení ze sedačky na lůžko i moskytiéra, jež vám dopřeje klidný odpočinek bez dotěrného hmyzu.

Vajíčka a křesla

Méně prostoru potřebují takzvaná závěsná vajíčka či křesla, která můžete mít i na balkoně. Většinou se skládají z ocelového rámu, na němž je zavěšená sedací část, často vyplétaná z ratanu či syntetického materiálu a vypolstrovaná měkkými podsedáky k uvelebení. Stylově vypadají i závěsná vajíčka ve dřevě, která však už spadají do vyšší cenové kategorie.

Ještě trochu místa vám ušetří závěsná křesílka bez podstavců, která přivrtáte ke stropu verandy, venkovního altánu či zavěsíte na silnou větev stromu ve vaší zahradě. Naším tajným tipem je ozdobit tato houpací křesílka v horní části světýlky a rázem získáte i romantické osvětlení vašich večerních chvilek u sklenky.

Houpací sítě

Nejlevnější variantou pro pohodlí a útulný relax jsou houpací sítě. Jejich výhodou je lehkost a variabilita. Navíc je můžete zavěsit prakticky kamkoli mezi stromy, takže si některé lze sbalit i na dovolenou do přírody, na chalupu nebo do kempu k moři. Některé sítě v moderních variantách jsou ozdobené ještě po stranách třásněmi či provázkovým macramé, které evokuje boho i skandinávský styl.

Určité typy houpacích sítí jsou více vypolstrované a připomínají svým tvarem trochu křesla. Nám se líbí model s pruhy v námořnické modro-bílé variantě, která perfektně navozuje letní prázdninový mood a přímořský styl. Budete si v něm připadat doslova jako na dovolené stejně jako ve variantě závěsného lehátka, jež se například skvěle hodí k venkovním bazénům. Užijte si tedy víkend a nezapomeňte trochu odpočívat.

Reklama

Související témata:
Houpací sítě

Načítám