Hlavní obsah

Balkon podle horoskopu: Panny pěstují bylinky, Berani jsou minimalisti a Váhy milují polštářky

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je konečně při síle a s ním se probouzí i balkony bytových domů. Někdo ho používá jako relaxační prostor, jiný jako odkladiště a další jako minizahrádku. Jak k tomuto specifickému prostoru přistupují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Ve městech může být balkon dokonalou oázou, místem, kde se v klidu a soukromí můžete nadýchat čerstvého vzduchu a nachytat sluneční paprsky. Ne každý si však zvelebování balkonu užívá, někdo ho pojímá zcela minimalisticky, jiný i na maličkém prostoru předvede velké divadlo. Která znamení sázejí hlavně na zeleň a všechno živé? A kdo spíš ujíždí na útulných koutcích, kde se lze skrýt před celým světem v pohodlných polštářích?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani nepatří mezi vyloženě zvelebovací typy – většinou je odradí nutnost nějaké kontinuální práce v delším časovém horizontu a průběžná údržba. To nejsou věci, v kterých excelují. Pokud tedy zavítáte na jejich balkon, nejspíš se setkáte s něčím minimalistickým. Pár jednoduchých kousků nábytku – židlička a stoleček – a to bývá vše. Balkon často využívají jako odkladiště sportovního náčiní a dalších předmětů, které se do bytu nevejdou, a k posezení jim stačí minimum.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Požitkářští Býci většinou svůj balkon promění v oázu klidu a i s malým prostorem provedou hotová kouzla. Rádi jedí a balkon se stane domovem grilu, který by samozřejmě ještě radši umístili někam na zahradu, ale ne každému se poštěstí. Rozhodně počítejte s truhlíky s bylinkami, které Býci rádi a hojně využívají v kuchyni, a pokud zbyde kousek prostoru, pohodlné lehátko všechno jistí – kde jinde by po těch lahodných grilovačkách také měli trávit!

Foto: Aga Murawska, Shutterstock.com

Bylinky na vaření a pohodlné sezení, podle toho poznáte balkon Býka.Foto: Aga Murawska, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si svůj balkon většinou uzpůsobí tak, aby měli rozhled do světa – zajímá je, co se děje kolem, takže žádné velké zástěny či keříky, nic jim nesmí bránit ve výhledu. Chybět by neměl ani menší pracovní stolek, protože právě práci na balkoně budou odvádět nejčastěji. Ke stejnému stolku se pak posadí s dobrou knihou nebo s hrnkem kafe a budou pozorovat šrumec nebo se bavit se sousedy. Nečekejte tedy od jejich balkonu žádný luxus, ale ani přehnaný minimalismus.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rodinně založení Raci promění svůj balkon v rodinnou oázu. Pokud to jen trochu půjde, nacpou na něj alespoň malý bazének pro nejmladší členy rodiny, roztáhnou slunečník, aby nikomu nehrozilo spálení, a také zasadí spoustu rostlin, na kterých pak mohou vybíjet svůj pečovatelský pud a uplatní je i v kuchyni. Čekejte tedy živý a tepající chaos, místo, kde se toho odehrává spoustu a kde může rodina trávit pěkné dny.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou balkon rozhodně využívat hlavně společensky jako prostor k setkávání s přáteli – a tak ho také vybaví. Čekejte pěkný dřevěný nábytek, který dodá i pidibalkonku šmrnc, rozhodně nějaká světélka či lucerničky, jež úplně změní jeho atmosféru. Pokud se budou moci rozšoupnout a vejdou se, neoželí venkovní bar, který všechny přátele bezpochyby oslní. Většinou nemají zrovna zelené prsty, takže žádné velké zahradničení nečekejte, spíš nízkoúdržbové pohodlí a luxus pro večerní i denní sedánky.

Foto: fashioninmysoul, Shutterstock.com

Pro Lvy je balkon jen další salon pro přátele a společenská setkání.Foto: fashioninmysoul, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Praktické Panny budou na balkoně pěstovat rostliny – ale ne okrasné, nýbrž ty, co se jim budou hodit v kuchyni. Pažitka, petrželka, klidně i rajčata, salát nebo ředkvičky. O kvantech bylinek ani nemluvě. Jejich balkon bude využit do posledního centimetru, do nejmenšího možného místečka. Vše bude chytře promyšleno, naplánováno a zrealizováno, aby ani kousíček prostoru nepřišel nazmar. Málokdy se uchylují ke stavbě útulných sedacích koutků, ty přece můžou uvolnit místo něčemu daleko praktičtějšímu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy dají hodně na estetiku a okrasu a budou chtít vytvořit balkonek, který jim bude každý závidět. A protože mají vkus a styl, nejspíš se jim to také podaří. Čekejte bohatě kvetoucí okrasné rostliny, ale i promyšlené koutky v boho stylu plné žároviček a světýlek, baldachýnů a paletového nábytku jako z časopisu pro bydlení - huňaté polštářky, koberečky, kvanta světel a elegantních luceren. Prostor, který spravuje zrozenec ve znamení Vah, vás přenese přímo do jiného světa.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři touží po soukromí, a tak se většinou hodně postarají o to, aby ho na balkoně měli – roztáhnou po obvodu nejrůznější rohože a paravány tak, aby k nim nikdo neviděl, a co se tam pak děje, je jejich věc. Poměrně překvapivě mívají slabost pro venkovní osvětlení, což je trošku kýčovitá vychytávka, kterou byste si s tímto znamením asi na první dobrou nespojovali. Balkon většinou zařídí hodně minimalisticky a využívají ho ke sledování hvězd nebo prostě jen k odpočinku s očima upřenýma do oblak.

Foto: Isa Long, Shutterstock.com

Štíři si hájí své soukromí a to platí i na balkoně: hlavně aby na ně nebylo moc vidět.Foto: Isa Long, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se s úpravou balkonu rozhodně nebudou moc mazat. Je fajn mít tam lavičku nebo stolek a židle, ale jinak? Není lepší vyrazit někam ven, než se tísnit na malém plácku? Tomuhle prostoru přijde znamení toužící po svobodě a přírodě zkrátka málokdy na chuť. Na sušení prádla je balkon ideální, ale jinak? Ani ne, děkuju pěkně. Pokud tedy někdy koukáte na ten prázdný balkon kousek od vás, kde se smutně opírá sušák a možná pár kousků úklidového náčiní, vězte, že nejspíš patří Střelci.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi využívají balkon naplno jakožto venkovní prostor a rozhodně si radši sednou na něj, než by se vydali někam daleko na výlet. Čím méně se musí vzdalovat od bytu, který dobře znají, tím lépe. Často ho využívají jako kancelář, protože jsou extrémně pracovití, a ven půjdou spíš z pocitu povinnosti než proto, že by se jim chtělo. I proto bude jedním z prvních požadavků wi-fi pokrytí a pořádný stůl a židle, ze které je nebudou bolet záda. S radostí si tu také vychutnají večerní sklenku vína.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři budou pravděpodobně vzezření a účel svého balkonu měnit asi tak obtýden, protože je ten předchozí nejspíš přestane bavit. Může se pro ně stát tvůrčím prostorem, kam umístí hrnčířský kruh nebo malířský stojan s plátnem nebo ho pojmou jako zahrádku plnou kelímků s připravenými rostlinkami, o které se budou pečlivě starat. Střídají se u nich období, kdy na balkoně v podstatě bydlí, s těmi, kdy tam celé týdny nebo měsíce ani nepáchnou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nejspíš balkon využijí jako svůj prostor úniku, kde si zřídí útulný koutek na čtení i snění. Klíčovým slovem je pro ně pohodlí, klidně zainvestují do dražšího, bytelného nábytku, který jim dlouho vydrží a budou se díky němu cítit jako na obláčku.

Nebrání se decentnímu počtu nenáročných rostlin a klidně si všechno elegantně vyzdobí ve stylu boho se světelnými řetězy i polštářky, které zvou k posezení. Už se vidí, jak na velkém pohodlném křesle louskají v létě jeden román za druhým.

Načítám