Hlavní obsah

Panny šílí den před odjezdem, Váhám nevadí, že jim uletí letadlo: cestování podle horoskopu

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny přímo vybízejí k cestování! Jenže cesty nepřinášejí jen skvělé zážitky a potřebný relax, ale také hodně stresu a náročných chvilek. Na co se připravit u jednotlivých znamení zvěrokruhu?

Článek

Pro jedny je noční můra i obyčejný výlet na Kokořín, jiný nesnese cestu na blind, kdy se naskáče do auta a vyrazí se, kam vás zrovna srdce táhne, další zase odmítá pečlivě sepsaný itinerář, který dává jasnou strukturu všem prázdninovým dnům. Každé znamení zvěrokruhu k cestování přistupuje trochu jinak a nervuje se z jiných důvodů. Co čekat, abyste nebyli nepříjemně překvapeni?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani vyloženě nesnášejí, když se musejí na někomu přizpůsobovat, když jim někdo určuje, kdy je potřeba vstávat, kam vyrazit, kdy je čas oběda... Rozhodně tak pro ně nejsou vhodné nejrůznější organizované zájezdy s průvodcem a cestování ve velké skupině. Nejvíc si dovolenou užijí sólo nebo s někým, s kým jsou skvěle sehraní a vzájemně si při cestování nepřekážejí. Někdy mají tendenci naplánovat si toho až moc a pak se uhnat – zkuste je trochu brzdit, ale opatrně, ať je tím neobtěžujete.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci dost často vyrážejí na cestu se zpožděním, protože mají přece dovolenou a nic je nemůže donutit spěchat nebo hysterčit. To naopak může dovádět k šílenství jejich spolucestující! Býci cestují pomalu, všechno si vychutnávají a prohlížejí, rozhodně je nepřimějete k žádné větší aktivitě. Mají přece volno! Na druhou stranu si ale docela rádi vytvoří nějaký rozumně poskládaný itinerář a toho se pak během cest drží. Je tedy lepší udělat si předem společný plán, aby bylo jasno, zda jste na stejné vlně.

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Berani i Býci si chtějí cesty i dovolenou užít po svém a společnost někoho, kdo jim do toho mluví, moc neoceníFoto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si před odjezdem potřebují všechno do nejmenších detailů nastudovat – co kam jede, jak to bude nejlevnější a nejpohodlnější, kam chodí místní, kam rozhodně nejít, jak je to s bezpečností. Přípravy jsou veliké a málem neberou konce, což může spontánnější jedince stresovat. Na druhou stranu to berte tak, že budete mít stejný zážitek, jako byste vyrazili na cesty s průvodcem. Blíženci si zkrátka cestování nejvíc užijí, když budou mít k dispozici veškeré dostupné informace.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se velmi těžko loučí s domovem a jsou na cestách nejvíc „stýskací“, zvlášť pokud nechávají doma „svoje“ lidi. Nedokážou cestovat sami, potřebují podporu někoho známého, a navíc se snaží nacpat si do kufru půlku domu včetně bochníku chleba a kávovaru. Na druhou stranu se jim většinou na novém místě moc líbí, jakmile si trochu zvyknou. Je tedy potřeba mít s jejich prvotní váhavostí trpělivost a vyjít jim vstříc. Nakonec jsou to přizpůsobiví parťáci, kteří jsou rádi, když je někdo postrčí a ukáže jim cestu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi si na cestách rádi dopřejí to nejlepší a připlatí si za komfort. A umějí být pěkně nesmlouvaví, když nedostanou, co si zaplatili. To je sice fér, ale může to uvádět do rozpaků jejich spolucestující, kteří nejsou tak ochotní jít do konfliktu. Lvi také špatně snášejí nepohodlí: jestli je lákáte na chalupu s kadibudkou nebo pod stan, dají vám jasně najevo, že se jim to ani trochu nezamlouvá. Jinak cestují jako profíci, sbalí se do kufříku, mají spoustu cestovních vychytávek a nikdy nic nezapomenou.

Foto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Lvi milují pohodlí a luxus a rádi si za ně připlatíFoto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je cestování obrovský stres, ale snaží se to zuby nehty nedat najevo, aby se neukázaly jako zápecníci. Dlouho dopředu tvoří seznamy: co s sebou, co před cestou udělat doma, v práci, co nakoupit, kam se podívat, jaké mapy postahovat, co vytisknout. Cestovní horečka u nich propuká naplno v předvečer, kdy z nich vidíte jen rozmazanou šmouhu, která poletuje po bytě a dolaďuje poslední „nezbytnosti“. Na druhou stranu mají na cestách všechno dvakrát… a někdy i třikrát.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy berou cestování jako zábavu a moc si s ním nelámou hlavu – co si nezabalí, to si koupí. A když náhodou něco nestihnou? Uvidí to příště. Ujeté autobusy neřeší vůbec a zvládnou i zmeškaná letadla, zkrátka se vůbec nenechají rozhodit. Pohodička. Relax. Dovolená. To je pro některá další znamení dost stresující přístup, takže je potřeba sjednotit a vyladit potřeby a názory na to, jak by cestování mělo probíhat. Váhy zato umějí vytvořit úžasnou prázdninovou atmosféru, tak toho využijte.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři rádi nová místa poznávají doopravdy – bez pozlátka a příkras pro turisty. Rádi se ponoří do míst, kde jsou jen místní, vyhýbají se masovým atrakcím a luxusním hotelovým komplexům. Pokud jde o balení a cestovní přípravy, mají své osvědčené postupy. Rozhodně jim do nich nezasahujte, pokud nechcete riskovat hádku! Neradi se přizpůsobují, cesty si plánují podle sebe a očekávají, že se jim ostatní podřídí. A to je nakonec dobrý nápad, protože všechno velmi schopně zařídí.

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Váhy jsou pohodoví cestovatelé a dobrou náladu si nenechají ničím zkazitFoto: RossHelen, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou praví cestovatelé a dobrodruzi od přírody, do světa je žene jejich touha po objevování a zkoumání a nikdy nejsou šťastnější, než když navštěvují nová místa. Nezávislost je pro ně zcela zásadní – chtějí si dělat, co a kdy se jim zachce. Neváhají se oddělit a trávit si den po svém, ale nejvíc si cestování užívají s bandou podobně naladěných přátel. Nesnášejí dlouhé přípravy a plánování, raději se na cesty vrhají tak trochu po hlavě a spontánně – je to tak pro ně větší dobrodružství.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Odpovědní Kozorozi na cesty bez plánu nevyrážejí. Nové věci jsou pro ně těžké, proto se na ně musí připravit důkladným průzkumem. Před cestou bývají nervózní, všude potřebují být s velikým předstihem, ideálně si projet trasu dopředu a nastudovat celé letiště na internetu. Nechte je, ať se našprtají, jinak nebudete mít klid. Nervózní Kozorozi jsou totiž nepříjemní a cestovat s nimi nechcete. Když ale budou mít podrobný itinerář v ruce, stanou se velmi schopnými vedoucími zájezdu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou známí svým volnomyšlenkářským přístupem ke všemu, a tedy i k cestování. Většinou si jedou po svém. Přitahuje je to k dobrodružství, ke spontaneitě, na dovolené jsou srdcem každého večírku a stmelují každou partu. Rozhodně nebudou mít plán a nebudou si odškrtávat, jestli si zabalili dost párů ponožek: to pak pro ně není žádná dovolená. Cestují naslepo a jsou králi kreativní improvizace. Kdo neskončil na cestách bez peněz na naprosto neznámém místě, jako by nebyl.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snivé Ryby se při cestování nejvíc těší na romantickou část. Někdy natolik, až zapomenou, že je potřeba všechno zorganizovat. A proto právě toto znamení nejčastěji zapomene pas v šuplíku nočního stolku nebo si nevzpomene na zabalení kartáčku na zuby. Stejně tak trpí, když nejde všechno podle plánu, hned malují čerta na zeď a prorokují nejhorší dovolenou za celá léta. Pokud tedy přijde cestou krize, kterou zvládnete vyřešit bez jejich asistence, udělejte to, nestojí za to je (i sebe) stresovat.

Chcete vědět, jak jste na tom vy i vaši blízcí a co o vás říkají hvězdy a co vás čeká? Podívejte se na naše horoskopy pro každý den.

Související témata:

Načítám