Hlavní obsah

Byt inspirovaný přírodou: Manželé milují dřevo i dekor listů

Foto: 15x Szabo interier

Stěna, zhotovená na míru, nabízí spoustu místa k ukládání i k vystavováníFoto: 15x Szabo interier

Reklama

Manželé z Brna už vypravili do života dvě dcery, se třetí zbývající se přestěhovali do nového bytu. O návrh dispozičního řešení požádali odborníky. A ti nešetřili dřevem a přírodními motivy! Líbí?

Článek

„Pro investory jsme před lety zařizovali byty pro dcery. Když se na nás po čase obrátili s nabídkou na vytvoření návrhu a realizaci nového bydlení, jejich důvěra nás potěšila,“ vzpomíná Radek Szabó, majitel firmy Szabo Interiér.

„Z předchozích realizací jsme znali životní styl rodiny i jejich preference v užívání bytu. Proto se nám velmi dobře spolupracovalo,“ dodává návrhář. Vznikl tak návrh pro nový byt, ve kterém teď bydlí manželé spolu s třetí dcerou.

Výhrou je dostatek času

Ideální bylo, že investoři s realizační firmou začali pracovat s předstihem, před samým zahájením stavby, a tak měli dostatek času na přípravu projektu. „Návrh obsahoval nejenom samotnou studii, ale také veškeré instalační rozvody, pozice světel a další prvky, potřebné pro bezchybnou realizaci jak ve stavební, tak v interiérové části projektu,“ vysvětluje Ing. Arch. Radmila Pešková.

Vstupní část a chodba

Ve vstupní části si okamžitě všimneme svěží zelené barvy, použité na podlaze z marmolea. Majitelé bytu ocení dotekovou čtečku na otisk prstu v elektronickém otevírání skleněných dveří k výtahu i svítidla Prolicht vestavěná do stěny.

Foto: Archiv firmy

Pod věšákem z nerezové oceli je čalouněná sedačka od zbývajícího prostoru oddělená diamantově čistým kaleným sklem. Sedací část vyšla asi na 25 tisíc korunFoto: Archiv firmy

V chodbě a v celém bytě pak již je podlaha z přírodního běleného dubu od výrobce Kährs. Zaujmou také bezfalcové dveře v provedení dýhy jilm, vyrobené na zakázku (do celého bytu vyšly přibližně na 262 tisíc korun.) I zde jsou použita světla, zapuštěná do roviny se sádrokartonovým podhledem.

Foto: Archiv firmy

Na stěně je tapeta – obraz stromu – zhotovená na míru podle návrhu italského designéra firmou Szabo interierFoto: Archiv firmy

Příroda v denní i klidové zóně

Majitelé mají rádi přírodní materiály. V bytě se proto prolínají dekory dřeva, listů a zeleně s technickými prvky.

Největší podíl dekoru dřeva nese ložnice, která má na větší části stěn obklad z přírodní dýhy z jilmu, který se opakuje v celém bytě. Na stěně se uplatnila i vliesová tapeta a textilie, použitá na závěsu.

Foto: Archiv firmy

V kuchyňské části zaujmou také světla, zapuštěná do roviny se sádrokartonovým podhledemFoto: Archiv firmy

Na stěně v obývacím pokoji je tapeta od italského návrháře, opět zhotovená na zakázku. Okamžitě zaujme designové italské křeslo Minotti Jensen a světla od značky Prolicht a Lucis. Nábytek z dýhy jilmu v kombinaci s plochami z laku ve vysokém lesku a sedací souprava jsou zhotoveny na míru a stály asi 286 tisíc korun.

Také kuchyně vznikla na zakázku a nábytek je vyroben ze stejných materiálů jako ten v obývací části. „Pracovní deska je z keramiky Neolith. Jde o nejtvrdší materiál pro výrobu pracovní desky, který najdete na trhu. Odolává teplotě 1200 °C. Cena za běžný metr je 15 tisíc korun,“ vysvětluje Radek Szabo.

Ve stejném stylu je zařízena i pracovna, která zároveň slouží jako pokoj pro hosty. Proto sem majitelé umístili rozkládací sedačku pro příležitostné přespání.

Foto: Archiv firmy

Linka má pracovní desku z keramiky Neolith v antracitové barvěFoto: Archiv firmy

V hlavní roli barvy

Ve studentském pokoji hrají prim svěží barvy. Uplatňují se jak na vliesové tapetě, tak na římské roletě i na výmalbě. Nábytek opět zhotovil Szabo interier a stejně jako v celém bytě byl vyroben z jilmové přírodní dýhy v kombinaci s plochami z laku ve vysokém lesku.

Foto: Archiv firmy

Studentský pokoj je plný svěžích barev, převládá tu červená. Lůžko je rozkládací, výsuvné, pro přespání hostaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Rozkládací pohovka v pracovně poslouží k přespání hostůFoto: Archiv firmy

Koupelna se stěnou z luxferů

Koupelna je situována u fasády domu, proto má okno. Přes stěnu zhotovenou z luxferů a skleněné dveře tak jde denní světlo i do chodby. Na stěnách jsou použity velkoformátové obklady, kombinované s mozaikou, na podlahu a stěny sprchového koutu majitelé vybrali stěrku pandomo.

Foto: Archiv firmy

Koupelna disponuje vanou i samostatnou sprchou. Sanita je od výrobce RocaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Máte rádi zelenou a červenou barvu v interiéru? Vyzdobte si jej mimo jiné i doplňky v těchto barváchFoto: Archiv firem

Líbí se vám motivy dřeva, nebo dáváte předost technickým materiálům?

Reklama

Načítám