Hlavní obsah
3,8
(12)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Konec léta a začátek podzimu přinášejí spoustu ovoce, které se dá zužitkovat různým způsobem. A jedním z nich je bezesporu pečení „buchet na plech“. Zapomeňte na klasickou bublaninu a vyzkoušejte zdravější koláč!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 1 ks vejce
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 5 lžic medu
  • 100 ml mléka
  • 80 g másla
Drobenka
  • 50 g másla
  • 6 lžic celozrnné mouky
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
Náplň
  • 500 g švestek
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte mouku, kterou jste smíchali s práškem do pečiva, jogurt, med, mléko a rozehřáté máslo. Ze všech těchto ingrediencí umíchejte dosti hutné těsto, které rozetřete na plech na pečicí papír (vrstva bude poměrně tenká, já jsem to dělal v koláčové formě, tak mi trochu vyběhl).

02.

Povrch poklaďte vypeckovanými půlkami švestek. Zasypte drobenkou, kterou jste vytvořili prohnětením másla, celozrnné mouky, moučkového a vanilkového cukru. Koláč pečte při 180 stupních Celsia asi 35 minut.

Reklama

Související témata:

Načítám