Hlavní obsah

Česká kosmetika RYOR slaví 25 let!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kosmetika Ryor je odlišná. V dnešním světě plném nadnárodních značek se stále drží a hrdě vystupuje z řady.

Článek

Na začátku je důležité zmínit, že Ryor je česká rodinná firma založená Ing. Evou Štěpánkovou. Když tato téměř 71letá dáma prozradí svůj věk, máte chuť ji požádat o občanku.

Když s paní Štěpánkovou mluvíte, cítíte, že firma pro ni nejsou jen čísla, své slovo zde má hlavně nadšení, lidská stránka, ale i intuice. Pozitivní energií vyzařuje nejen ona, ale i celá firma. Dokáže dlouze a zajímavě vyprávět o účinných látkách, jejich synergickém účinku, parfémových kompozicích, nutnosti neustálého vzdělávání se v oboru, a vy z rozhovoru s ní cítíte, jak ji práce baví.

Jak to tehdy začalo?

Vše začalo v Poděbradech, kde vyrůstala. Přestože se očekávalo, že se stane – stejně jako její rodiče – učitelkou, zamilovala se do studenta Vysoké školy chemicko-technologické a rozhodla se studovat s ním. Čtyři roky po dokončení studia, v roce 1971, nastoupila do Ústavu lékařské kosmetiky, což byl zásadní krok v jejím odborném směrování.

Firmu Ryor pak založila v roce 1991, kdy se sama, bez rodiny a po mateřské dovolené vrhla do podnikání. Po revoluci vznikalo mnoho nových soukromých kosmetických salonů, kterým chyběly produkty, s kterými by mohly pracovat. Těmi začala. Teprve až následně, na základě požadavků klientek salonů, se z kosmetických produktů pro profesionály vyvinula maloobchodní řada, kterou známe nyní z prodejen. Původně to měla být firma se 3–5 zaměstnanci, dnes je jich 80 a vyrábí přes 200 produktů, které se vyváží do 16 zemí světa.

Limitovaná edice Krém na ruce s vůní grepu a černého rybízu

Rok 2016 ve znamení novinek i oslav výročí

V roce 2016 oslaví Ryor 25. výročí založení firmy. V rámci oslav plánuje přistavět novou halu k výrobnímu areálu v Kyšicích u Prahy a vyrobit limitovanou edici Krému na ruce s vůní grepu a černého rybízu. „Obsahuje vůni, podle které vznikl název Ryor, tedy rybíz-oranž,“ dodává Ing. Štěpánková. „Chystáme soutěže na našich stránkách www.ryor.cz, uvádíme novinky například Osvěžující sprchový gel Lemongrass, Pivní řadu s extrakty z chmelu a plánujeme další.“

Když se na závěr ptám, jaký je pocit vybudovat takovou firmu, odpoví: „Příjemný, ale zároveň zavazující. Dosáhli jsme vysoké laťky a tu je potřeba udržet. V dalších letech plánuji firmu předat dceři Janě. Jsem moc ráda, že mám následovnici. Opravdu se časem vypracovala a má tah na branku.“

Ing. Eva Štěpánková

Kde Ryor koupit?

Ryor neseženete na každém kroku, ale i tak má firma nejen vlastní, ale i 600 partnerských prodejen po celé republice. Stačí se podívat na stránky www.ryor.cz nebo zavolat a s nalezením nejbližší prodejny Vám rádi poradí.

Reklama

Související témata:

Načítám