Hlavní obsah
3,6
(34)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete si zamlsat, ale sladké není zrovna „to ono“? Pusťte se do česnekových šneků z kynutého těsta, pochutnáte si!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 ks žloutků
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru krupice
  • 21 g čerstvého droždí
  • 5 stroužků česneku
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g másla
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr, rozdrobte kvasnice a počkejte, dokud nevzejde kvásek. Ten pak připojte k mouce, žloutku, oleji, soli a vařečkou vypracujte hladké těsto. Posypte ho moukou, přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na hodinu kynout.

02.

Těsto rozdělte na dvě části, a poté každou zvlášť postupně vyválejte na pomoučeném vále na plát vysoký asi 2 mm. Potřete ho náplní, která vznikla vyšleháním másla, najemno nastrouhaného sýra, jednoho vejce a prolisovaného česneku.

03.

Plát stočte do rolády a tu „cik cak“ rozkrájejte, aby vznikaly trojúhelníčky. Šneky přendejte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a dejte péct na 30 minut při 190 stupních Celsia.

Jak si vypěstovat domácí česnek, se dočtete v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám