Hlavní obsah

Cestujte v klidu a v bezpečí: Tyto triky a kouzla vám mohou pomoci!

Foto: Profimedia

Jak cestovat bez obav a v pohodě? Pomůže magieFoto: Profimedia

K létu patří dovolené a k nim cestování. Přinášíme vám několik jednoduchých magických tipů a triků, které vám náročné přesuny zjednoduší a zpříjemní. Jaké to jsou? Čtěte dále!

Článek

Prázdninové cestování s sebou paradoxně nese i pořádnou dávku stresu, protože je třeba vylézt z komfortní zóny a zařídit spoustu nezbytných věcí – a mnoho se toho může pokazit. Máme pro vás 4 tipy, díky kterým bude vaše cestování pohodlnější a lehčí.

Na nevolnost

Možná jste jedním z těch nešťastníků, kterým stačí nasednout do auta a už se jim žaludek houpe a svírá. Překonat pocity nevolnosti v autě nebo autobuse lze mnoha způsoby, zkuste jim však předejít pomocí bylinek – ty nikdy nezklamou.

Prvním rostlinným pomocníkem je v tomto případě zázvor – jeho chuť je silná a najdou se tací, kteří ji nesnesou, ale proti nevolnosti působí spolehlivě. Ať už si tedy na cestu připravíte zázvorový čaj, nebo dokonce zvládnete žvýkat kousek čerstvého kořene, měl by vás příznaků nevolnosti uchránit.

Čaje si můžete připravit také z lípy nebo máty peprné – ta se obzvláště doporučuje kvůli své výrazné osvěžující chuti a vůni – heřmánku nebo meduňky. Pokud spíše než nevolností trpíte závratí a točí se vám hlava, zkuste spolknout špetku strouhaného muškátového ořechu.

Foto: Profimedia

Nebývá vám dobře v autě? Uvařte si před jízdou zázvorový nebo mátový čaj a během cesty ho po doušcích popíjejteFoto: Profimedia

Proti zlodějům

Málokomu se v hlavě na cestách neozve vystrašený hlásek – jen aby mi něco neukradli. Samozřejmě nelze zaručit, že se vašim zavazadlům po tomto kouzlu nic nestane, ale často máte prostě jen smůlu, že zloděj zvolí vaše zavazadlo. Proč štěstí trochu nepostrčit?

Ještě než kamkoli vyrazíte, připravte si univerzální váček ochrany – pro jeho výrobu stačí obyčejný bílý látkový kapesník. Rozložte ho a do jeho středu nasypte trošku celého kmínu, listy černého bezu, větvičku jalovce a hojné množství rozmarýnu. Váček pak zavažte nití, pevně, tak, aby se z něj nic nesypalo, a strčte do zavazadla na cesty.

To by mělo případné zloděje odradit. Nezapomínejte ani na drahé kameny – proti zlodějům vás ochrání ametysty nebo acháty, tak je nezapomeňte přibalit. Jejich výhodou je, že si malé úlomky můžete strčit třeba i přímo do peněženky.

Proti strachu z létání

Trpíte strachem z létání a nastoupit do letadla je pro vás utrpením? V takovém případě je důležité uklidnit rozjitřenou psychiku a k tomu pomůžou i nejrůznější amulety a talismany pro štěstí. Vezměte si je s sebou do letadla, a hned budete klidnější!

Skvělým tipem jsou šperky z drahých kamenů – může jít o náramek nebo jen jeden kámen na řetízku na krk, ale i obyčejný jednoduchý kousek, který schováte do kapsy. Favoritem je rozhodně růženín a citrín, oba jsou snadno dostupné. Kamenem štěstí je také nefrit, to už je záležitost trochu speciálnější. Neprohloupíte ani s aventurinem a akvamarínem.

Velmi užitečným pomocníkem je ochranný runový amulet – vlastně jakýkoli kousek kovu, dřeva nebo kamene s runou Thorn, která je značkou bezpečí a síly, nebo runou Rad, která je vyloženě runou pocestných a chrání na cestách, a do třetice s runou Elhaz. Štěstí a bezpečí přinese také runa Hagal.

Foto: Profimedia

Proti nespavosti na neznámém místě pomůžou sušené rostliny a bylinky. Ideální je třeba levanduleFoto: Profimedia

Na klidné spaní

Když člověk přijede na neznámé místo, může mít potíže se spaním. Připravte se i na tuto eventualitu a vybavte se uklidňujícím polštářkem, který vám pomůže zahnat nervozitu. Stačí obyčejný malý polštářek, který místo látkové vycpávky naplníte sušenými bylinkami, jejichž vůně vás ukolébá. Ideální je pro tento úkol levandule a také sušená mateřídouška nebo meduňka.

Když si sušené bylinky přivezete s sebou – stačí ždibec – můžete si z nich svařit před spaním i čaj. I v tomto případě se uplatní meduňka, spolu s ní také heřmánek a kozlík lékařský, na spaní poslouží i chmel. Pozor ale na dávkování, nic se nemá přehánět a jeden šálek před spaním je akorát.

A jak se na cesty připravujete vy?

Reklama