Hlavní obsah

Chápete to? Nevěrníci prý dnes chtějí, aby se na zálety přišlo!

Foto: Thinkstock

Moderní technologie umožňují komunikaci, ať jste kdekoli, i vedle spící partnerky. Krůček k tomu, aby šlo třeba i o flirt, je tak malýFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mysl podvodníčků je zvláštní. Nevěra už se netají! Lidé podvědomě chtějí být přistiženi, prý aby okořenili svůj vztah! Co si o téhle formě vzkříšení lásky myslíte?

Článek

Průzkumy veřejného mínění jsou někdy dost překvapivé. K takovým patří anketa portálu Victoria Milan, což jsou stránky navržené pro muže a ženy, kteří sice s někým žijí, ale chtějí si život okořenit flirtem a vzrušením.

Partnerovo tajemství. Lepší nevědět?

Tato seznamka pro zadané odhalila, že prolhanost a intriky dnes patří k běžným standardům mezilidských vztahů. Vždyť z 11 050 dotázaných 64 procent lidí uvedlo, že flirtuje po telefonu se svým tajným „náhradníkem“, zatímco jejich oficiální partner je ve stejné místnosti.

„Případy, kdy muž vedle usínající partnerky čile chatuje s milenkou a posílá jí divoké obscénní vzkazy, opravdu nejsou výjimkou,“ potvrzuje sexuolog Zlatko Pastor.

Strach z přistižení, a ani takzvané černé svědomí se moc nenosí. Jen 12 procent respondentů uvádí, že se velmi obává odhalení svého románku. Zbytek má jen strach (75 procent), nebo se nebojí vůbec (13 procent dotázaných) a spoléhá na rutinní vztah, ve kterém si partner ani nevšimne, že je něco jinak. A to jde zařídit velmi snadno!

Foto: Thinkstock

Jediný recept proti nevěře je mít spokojený vztahFoto: Thinkstock

Kdo je bez viny?

Diana Kirschner, americká psychoterapeutka výzkum okomentovala pro magazín Woman’s Health. Tato dáma si myslí, že hranice se posunuly a udržovat s někým paralelní vztah není složité. „V současnosti lidé svoji pozornost rozdělují mezi více činností, proto nikomu nepřijde divné, když partner stále něco ťuká do mobilu.“ Je to pouhopouhá drzost, nebo neovládnutí silné touhy po odhalení?

„Jako pardon, ale podle mne je to přímo vrchol drzosti,“ rozčiluje se devětadvacetiletá Alice. „Kdybych zjistila, že přítel si s někým píše třeba přes Facebook, zatímco já umývám nádobí, trvala bych na pořádném vysvětlení a omezení mobilů a tabletů po večerech. Partneři by měli čas trávit spolu, a pokud možno kvalitněji. Ne že jeden bude duchem mimo. To už pak rovnou každý může žít sám,“ dodává Alice, jejíž názor nepočítá s variantou, že tento druh podvodníků tajně flirtuje proto, aby tím „nakopnul“ svůj oficiální, rutinní svazek.

Prý léčba šokem. Anebo sokem?!

Diana Kirschner věří, že většina nevěrníků se podvědomě chce nechat chytit při činu. „Když vztah uvízne na mrtvém bodě, může ho vrátit na trať nějaká jiná forma sexuálního kontaktu,“ nahlíží odbornice do mysli podvodníků a naráží na starý známý partnerský návyk.

Foto: Thinkstock

Také si myslíte, že odhalení flirtu může současný vztah okořenit a dostat ho z krize?Foto: Thinkstock

Protějšek si na vás zvykne, považuje vaši existenci i činnost za samozřejmost. Pokud se objeví možnost, že vás ztratí, protože mu přijdete na kočkování s jinou, skutečně se tímto krokem může uvolnit napětí, které paradoxně vztahu prospěje.

Chroničtí lháři? Ty nebrat!

Podle expertky je však nutné rozlišovat podvodníka sporadického od toho systematického. Ten, který na mobilu nebo internetu vyloženě visí, pravděpodobně tak nedělá proto, že neví, co s časem. Takový myslí jen na sebe a považuje to za své výsadní právo. Stejně jako některé sexuální praktiky, ke kterým nepotřebuje souhlas protistrany.

Výzkumné duo Cicely Marston a Ruth Lewis z London School of Hygiene & Tropical Medicine zjistilo, že současní muži – naočkovaní z pornofilmů – zcela instinktivně napodobují to, co vidí okolo sebe, a mají-li chuť na anální sex, rovnou přejdou k věci. Proč by se ptali? Zbytečnost! Vypadá to, že drzost světem vládne…

A co vy, už jste přistihli svého partnera, jak si s někým dopisuje?

Reklama

Načítám