Hlavní obsah

Chce vás? Tyhle signály ho odhalí!

Foto: Thinkstock

Muž dává svůj zájem najevo poměrně přímočařeFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívá se na vás a má ruce v bok, sedí s nohama od sebe a čeká, jestli se na něj podíváte? Patří snad tohle mezi flirtovací signály? Máte se se zaujetím usmát, nebo radši otráveně odejít? S naším manuálem rozluštíte mužské erotické signály za pár minut. A vyzkoušet ho koneckonců můžete již dnes večer!

Článek

Ženy si vybírají minimálně z 52 signálů, které vyjadřují, že je muž zajímá, uvádí Tracey Fox, odbornice na neverbální komunikaci. Tato autorka knih o flirtování zároveň dodává, že průměrný muž, ač má stejné možnosti jako něžnější pohlaví, dává svůj zájem najevo „prostěji“ – maximálně pouze některými z deseti gest. Ženy to tedy mají, co se týče dešifrování mužské „ženokomunikace“, mnohem jednodušší. A teď mezi ony znalkyně budete patřit i vy.

Představte si tedy, že se nacházíte ve společnosti muže nebo mužů. (Může to být v baru, v práci, restauraci, kdekoli.) Jak poznat, že jsou k vám vysílány slibné signály? Že by si někdo „dal říct“, vyjadřuje následující chování:

1. Snaží se zaujmout

Obvykle to znamená sundání bundy, povytáhnutí kravaty či jemné otření se o vás při procházení na toaletu. Muži doufají, že pohybem upoutají pozornost ženy. Když však ona příliš nereaguje, mohou přitvrdit – začnou používat přehnaná nebo rychlá gesta. (Najednou si příliš často přikládají lahev piva k ústům, začnou se předvádět při tanečních kreacích…) To znamená, že se cítí ohroženi davem, jelikož z něho nevyčnívají – nejsou moc vidět.

2. Upravují se

Tak jako my ženy řešíme, jestli náš objekt zájmu nevidí oko na punčoše, odstávající vlas na hlavě nebo rozmazanou řasenku, i muži, v touze se zalíbit, opravují svůj zevnějšek. Rukou odstraňují smítko z košile, kontrolují si zapnuté knoflíčky u saka a podobně. Jste-li něčeho takového svědkem, pravděpodobně u dotyčného sbíráte body v sympatičnosti.

3. Zvedají obočí

Tenhle signál není snadné zpozorovat, protože trvá opravdu jen krátce (asi třetinu vteřiny). Můžete si však být jistá, že pozdvihnutí obočí je jasným důkazem náklonnosti. Proto pokud vy sama chcete u někoho zabodovat, udělejte to samé – jen dobu trvání prodlužte na vteřinu, aby o vašich záměrech neměl sebemenších pochyb.

Foto: Thinkstock

Věnují se víc svému zevnějškuFoto: Thinkstock

4. Dotýkají se svých vlasů

Nejen žena je schopná lákat svého nápadníka na prohrabování se ve vlasech! I muži, respektive jejich podvědomí, vsází na upravování kštice a vjíždění si rukou do vlasů. Pokud je má někdo z nich nagelované jak zákon káže, může se k nim jen ledabyle přiblížit, a to mnutím čela, podrbáním se blízko uší…

5. Pootevírají ústa

Když už stojí ve vaší blízkosti a dají se s vámi do hovoru, pootvírají ústa. To znamená, že se jim zamlouvá, koho mají před sebou. Stejné gesto mohou udělat i v případě, že se vám zadívají do očí.

6. Se zájmem nasazují grimasy

Signálem zájmu je i tázavý, jakoby mírně překvapený výraz v obličeji. Muži se tím snaží ukázat, že vnímají, co jim říkáte, o čem si povídáte.

7. Zkoumají ženu hlubokým a lačným pohledem

Sexuální pud mužů jim nedovolí nepřemýšlet nad případnými intimními chvilkami s vámi. To jen pro vysvětlení, proč se očima vydávají na cestě po vašem těle. Na některých místech se pravděpodobně zastaví. Můžete hádat, která to jsou? Prý ta nejhezčí, která jsou na vás k vidění. Někoho zaujmou vlasy, jiného ňadra...

8. Tváří se vstřícně

Jak to vypadá? Rozevřené rty, pozdvihnuté obočí, rozšířené nosní dírky a pohled z očí do očí. Takhle vypadají k flirtu přístupní, svolní a vámi okouzlení samci.

9. Dělají se hezčí

Narovnají se v zádech, zastrčí břicho, vypnou svaly a většinou se před vás postaví čelem. (To aby ukázali, že se plně soustředí na vaši osobu.)

10. Ukazují rozkrok

Muži se většinou posadí tak, že upřednostní pohodlí – dají nohy od sebe, takže je jim vidět do rozkroku. Někteří jedinci tuhle taktiku využívají právě při svádění, protože se domnívají, že je důležité ženám ukázat to, co jim mohou nabídnout. Otázkou ale je, zda máte tolik odvahy se tam podívat…?

Foto: Thinkstock

Muži nesedí zeširoka jen kvůli pohodlíFoto: Thinkstock

Muži jsou nažhavení k akci, když…

Jestliže jste obstála a jste stále v centru zájmu svého nápadníka nebo nápadníků, zcela jistě se setkáte s některými z následujících signálů druhého stupně, které poukazují na to, že lovec je připraven dobýt svoji kořist. Které to jsou?

  • Svírá skleničku nebo nějaký kulatý předmět. (Oblé tvary jsou připodobňovány k ženským genitáliím, muž myslí na sex.)
  • Dá si ruce v bok. Podvědomě vysílá zprávu o stavu svého sebevědomí: Jsem tu a mám na to!
  • Dotýká se obličeje. Pokud je člověk někým přitahován, zvýší se mu citlivost pokožky na různé podněty (a to hlavně na rtech). Proto je časté potahování z cigarety, pití po menších doušcích, škrábání na nose... Tento jev se sice může objevit už dříve (a to při počátečním „okukávání"), ve druhé – startovací fázi však nabývá na intenzitě. Pohyby jsou rychlejší a jasnější. Navíc muž se tváří sebejistěji, působí vstřícnějším dojmem (už má jasno, že o vás stojí) a neváhá se dotknout i vás.

Na co si dát pozor?

Slovy sexuologa Petra Weisse: „Atraktivita mužů a žen souvisí vždy s tím, zda hledáme známost na jednu noc, nebo naopak trvalé partnerství. Z hlediska každé z těchto sexuálních strategií jsou totiž důležité jiné hodnoty partnera." Z toho může vyplývat, že ukazuje-li muž ženě po celý večer jenom svůj rozkrok, s největší pravděpodobností mu nejde o romantickou lásku, ale vyhřátí své studené postele.

A čím se muži snaží sbalit vás?

Reklama

Související témata:

Načítám