Hlavní obsah

Chcete holčičku, nebo chlapečka? Prý to ovlivňují sexuální polohy!

Foto: isifa

Víte, že se dá prý skutečně pohlaví vašeho dítěte předem ovlivnit?Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neexistuje nic, co by těhotenství, a navíc pohlaví miminka zajistilo na 100 procent, jisté sexuální polohy ale obojímu nahrávají! Jak se milovat, pokud chcete holčičku, a jak chlapečka?

Článek

Americký magazín She knows inspiruje všechny ženy, které se chtějí stát matkami. „Milujte se v misionářské poloze a po aktu si pod boky dejte polštář. Takhle zůstaňte 45–60 minut. Vaše děloha bude dobře situovaná, spermie dorazí k vajíčku,“ popisuje sestra a porodní asistentka Carmen Punnet. Tím to ale všechno teprve začíná!

Jak otěhotnět?

Pokud se snažíte o miminko, buďte opatrní při výběru maziva. Některé z těch levnějších mohou změnit pH rovnováhu uvnitř pochvy, což ovlivňuje schopnost pohybu spermií. Vybírejte organické přírodní lubrikanty na vodní bázi. A v posteli předveďte tyhle kousky!

Tipy pro početí dívky

Doufáte, že budete pořizovat růžovou výbavičku? Zbrzděte mužské spermie!

Žena nahoře: Americká sexuální terapeutka Ava Cadell klade důraz na hloubku průniku. Právě tu může žena kontrolovat, pokud zvolí dominantní polohu nahoře. Důvod je prostý. „Ženské spermie přežívají déle, a to až 72 hodin. Pokud partner bude ejakulovat co nejblíže ke vchodu pochvy, bude mnohem obtížnější pro mužské spermie dosáhnout svého cíle, neboť mají kratší životnost než ty ženské,“ říká.

Misionářská poloha: Ze stejného důvodu je pro početí dívky vhodná i misionářská pozice, neboť její klasická varianta nenabízí hlubokou penetraci.

Lžíce: Mezi další polohy známé pro mělké proniknutí patří lžíce, při níž partneři leží na boku za sebou. I ona zvyšuje šance na to, že ženské spermie oplodní vajíčko jako první.

Foto: archiv redakce

Chcete holčičku? V tom vám pomohou polohy žena nahoře, misionářská a lžíceFoto: archiv redakce

Holka? Žádný orgasmus!

Kdo chce holčičku, tak bez orgasmu! „Po vyvrcholení vaše tělo produkuje chemické látky, které ovlivňují vaginální prostředí, jež se stává zásaditější. Mužským spermiím se v tomto typu prostředí daří, ale ženské preferují spíš kyselejší prostředí,“ vysvětluje porodní asistentka Carmen Punnet.

Co jíst?

Ava Cadell poukazuje na studii provedenou vědci z univerzity v Exeteru v Anglii, která zkoumala 740 prvorodiček, stejně jako na studii maastrichtské univerzity v Nizozemsku: „Obě studie potvrdily, že pro zvýšení šance na početí dívky by ženy měly jíst potraviny bohaté na vápník a hořčík, jako jsou jogurt, tofu, mléko, ovesné vločky, mandle, špenát, brokolice, fazole, kešu oříšky a pomeranče.“ Důvod? Tato strava zvyšuje kyselost děložního prostředí, takže opět usnadňuje ženským spermiím přežít. Naopak se vyhýbejte potravinám s vysokým obsahem soli a draslíku, což jsou brambory, slanina, chléb, krevety a uzený losos.

Tipy pro početí chlapce

Toužíte po chlapečkovi? Experimentujte s těmito pozicemi!

Zezadu: „Psí poloha se velmi doporučuje párům, které touží počít chlapce," říká Stacy Rybchin, zakladatelka obchodu s erotickým zbožím My Secret Luxury. Proč? „Umožňuje hlubší proniknutí, takže během ejakulace se spermie dostanou blíže a snadněji k cíli určení.“

Vestoje: Pro „hloubkové vrty“ je vhodná i jakákoli pozice vestoje.

Misionář jinak: Obdoba této původně lenivé pozice vypadá tak, že si vypodložíte pánev polštářem a vyšvihnete nohy partnerovi na ramena.

Foto: archiv redakce

Pro početí chlapečka zkuste polohu zezadu, vestoje nebo misionáře s nohama na partnerových ramenouFoto: archiv redakce

Kluk? Orgasmus povolen!

Vyvrcholení způsobí zásadité prostředí ve vagině, čili chcete-li chlapce, jen do toho!

Co jíst?

„Již zmiňovaná britská studie naznačuje, že příjem navýšený alespoň o 400 kalorií denně a konzumace obilovin, zejména spolu s banány, ryby, zeleninou a potravinami s vysokou energií může pomoci k početí chlapce," prozrazuje Ava Cadell.

A jaký je váš „zaručený“ tip na otěhotnění?

Reklama

Načítám