Hlavní obsah

Chcete poplést hlavu každému muži? Přinášíme návod na svádění očima!

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svlékání, doteky sebe sama, vzdechy. Ano, i tohle jsou způsoby, kterými se dá svádět. Ale existuje ještě jeden, který vašemu partnerovi nebo komukoli jinému může vyrazit dech. Dívejte se…

Článek

Říká se, že oko je okno do duše. Ačkoli se toto pořekadlo považuje za otřepanou frázi, přece je na něm dost pravdy. V člověku, který nemá možnost navázat zrakové spojení, se brzy začnou probouzet pocity nervozity, viny nebo rozpačitosti. Naopak ten, kdo jen tak strnule civí, vyvolá ve svém protějšku dojem nepřátelství, nevychovanosti či dokonce hrozby.

Pohledem se však dají vyvolávat i kladné pocity – včetně sexuálních. Vlastně je to tak, že nemusíte udělat skoro vůbec nic, a přesto vám muži budou ležet u nohou.

Jak poplést hlavu naprosto všem?

Podle anglické sexuální poradkyně, spisovatelky a autorky příruček pro dospělé Lindy Sonntag pohled, který chvilkami zabloudí jinam a potom se vrací, může být pohledem vyzývavým, a to zejména tehdy, doprovázejí-li jej plaché záchvěvy očních řas.

„Pomalé zavírání a otevírání očí s nevinným úsměvem madony již může být doslova výrazem sexuálního pletichářství,“ popisuje odbornice, jejíž slova může potvrdit i věda.

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Sveďte ho beze slov...Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Nejsou v tom žádné čáry

Harvardský psycholog Zick Rubin se pokusil o vědecké měření lásky, a to podle doby, kterou tráví milenci vzájemným pozorováním. Zjistil, že velmi zamilované páry se na sebe při rozhovoru dívají ze 75 procent a při vyrušení jim trvá déle, než od sebe odtrhnou oči. Naproti tomu při běžné konverzaci se na sebe lidé dívají ze 30 až 60 procent. Co to znamená pro vás, když chcete druhého svést? Odpověď je jednoduchá.

Úžasné pocity ve vteřině

Budete-li na někoho, kdo se vám líbí, při rozhovoru upínat pohled, ošálíte jeho mozek. Tento orgán si totiž pamatuje, že když se na dotyčnou osobu naposledy někdo díval tak dlouho a často, byla zamilovaná. Čili si odvodí, že se nachází ve stejné situaci, a začne vylučovat fenyletamin (PEA), což je chemická látka příbuzná amfetaminům a vylučuje ji nervová soustava, když jste zamilovaní.

Oční spojení se tedy dá považovat za silný způsob svádění, neboť čím více fenyletaminu koluje v krevním oběhu osoby, po které toužíte, tím větší je naděje, že se do vás zamiluje, nebo že po vás začne intimně lačnit. (Sexuální vzrušení se pozná tak, že dojde k rozšíření zorniček.)

Foto: Dmytro Zinkevych, shutterstock.com

Máte chuť flirtovat? Tak to zkuste podle našeho návodu :-)Foto: Dmytro Zinkevych, shutterstock.com

Karamelový pohled

„V 18. století si italské ženy kapaly do očí výtažek z rulíku, jenž má schopnost zorničky roztahovat, díky čemuž jejich obličeje nabývaly větší erotické přitažlivosti. Ztlumené osvětlení má stejné účinky, což je i jedním – ale ne jediným – důvodem, proč na milence působí záře svíček tak romanticky,“ objasňuje Linda Sonntag v jedné ze svých chlípných příruček. Dobře, víte tedy, že se máte dívat, ale přece jen se hodí vědět, jak dlouho.

Leil Lowndes, americká odbornice na mezilidské vztahy, doporučuje postup, který sama nazývá jako „karamelový pohled“. Jednoduše upřete pohled na toho druhého a nespouštějte z něj oči ani poté, co domluví nebo se k vám přidá někdo další. Po třech až čtyřech vteřinách pohled odvraťte, ale udělejte to pomalu a neochotně – jako by vás k jeho očím pojil teplý karamel. Tato technika může vašemu protějšku doslova vyrazit dech.

A co vy, díváte se tak, až vám ostatní padají k nohám?

Načítám