Hlavní obsah

Chcete se milovat častěji? 6 způsobů, jak na to!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má vás rád, ale vy od něj chcete víc, ráda byste se milovala častěji a déle. Přemlouváním situaci moc nezlepšíte, chce to taktiku. Nechte si poradit sex koučem.

Článek

Vědci z pensylvánské univerzity Penn State Erie udělali rozsáhlý průzkum a zjistili, že za běžnou soulož je považován koitus trvající 7 až 13 minut. Cokoli nad je vlastně luxus. „Jenže současná populární kultura vytváří stereotypy o sexuální aktivitě. Muži i ženy věří fantaziím o obřích penisech, erekci tvrdé jako kámen a o souloži trvající celou noc. To vytváří prostor pro zklamání,“ vysvětluje Eric Corty, profesor psychologie a jeden z autorů studie, proč je dnes tolik lidí nespokojeno se svým sexuálním životem. Druhým nejčastějším problémem je jiná úroveň chuti na sex mezi partnery.

Je to i váš případ? Zkuste mu „domluvit“ pomocí tipů, které na svém blogu zveřejnil americký vztahový expert Jordan Gray.

Co radí sexpert Jordan Gray?

Uvědomte si, že ho nemáte jistého. Svádějte ho

„Ano, bylo by skvělé, kdyby vás partner neustále přitahoval a vy zase jeho, jenže realita je jiná. Nepovažujte partnera za samozřejmost a za svůj majetek. Snažte se na něj občas podívat jako na cizince, kterého chcete svést,“ radí Jordan Gray s tím, že pokud přestanete investovat úsilí do svého vztahu, muži to vycítí, což se může odrazit na jejich sexuálním potěšení. „Uvědomte si, že i pánové touží po předehře, hýčkání a pozornosti. Nelze jen přijít a stáhnout kalhotky. Buďte kreativnější.“

Nechtějte vybít vztek sexem. Hodně mužů to odrazuje

Pokud váš život není takový, jaký by podle vás měl být, můžete prahnout po falešném pocitu bezpečí – skrze sex. A tak dotíráte na partnera, i když ve skutečnosti na milování nemáte chuť. „Ženy to dělají ve chvílích, kdy jsou nešťastné nebo naštvané a chtějí své nepříjemné pocity přebít sexem. Muži ho sice uvítají téměř za každých okolností, ale když je svádí žena, ze které necítí vášeň, ale vztek, žádnou touhu to u něj nevzbudí,“ tvrdí Jordan Gray.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Buďte opatrná na kritiku jeho případných selhání. V budoucnu se vám to vymstí v podobě jeho menší chuti na sexFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Zeptejte se ho, jestli jste ho neponížila

Za sníženým sexuálním apetitem vašeho partnera prý mohou být ukrývané staré křivdy. Narážky na výkonnost, problémy s erekcí, výčitky ohledně nějakých jeho praktik... Skutečně se k němu chováte s porozuměním, když není jeho výkon stoprocentní? Nebo mu občas dáte pádný důvod cítit se po vašich výčitkách či výsměchu frustrovaně? Zeptejte se ho: „Udělala jsem někdy něco, co se tě dotklo, lásko?“

Tulte se, dotýkejte

„Začněte se ho víc dotýkat. Objímejte se, cestou do práce nebo na procházce chyťte partnera za ruku, v noci se k němu přitulte pod peřinu, zajeďte mu prsty do vlasů. Tahle malá gesta prohlubují intimitu a připravují podhoubí pro další smyslné akce,“ radí Jordan Gray.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Nejenom ženy, i muži potřebují dlouhou „předehru“ v podobě pozornosti, doteků, pohledů...Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Zajistěte, abyste byli sami a nikdo vás nerušil

Váš partner by si možná chtěl víc sexuálně užít, jenže k tomu nemá prostor. „Když už se přiblíží, vyruší ho děti, telefon nebo ho odradí vaše požadavky. Abyste se mohli oba víc uvolnit, zařiďte, aby vás určitý den v týdnu nic a nikdo nerušil. A když po vás zatouží mimo stanovený čas, neodmítejte ho s tím, že zrovna perete. Muži jsou křehcí tvorové a večer už by se nemuselo zadařit.

Pomozte mu uvolnit se

Je ve stresu, nedokáže zapomenout na práci, únava a jakási strnulost z něj jen čiší. Věnujte partnerovi uklidňující masáž, nabídněte koupel se svíčkami, kupte víno. Nechte ho, aby o svých pocitech hovořil, pokud bude chtít, nebo vedle něj jen mlčky seďte a vyjadřujte mu podporu – pouhou přítomností. „Muži jsou zaměřeni na výkon a potřebují uznání. Když ne v práci, tak doma. Jinak s nimi v posteli není vůbec nic,“ uzavírá své rady Jordan Gray.

A co podnikáte vy, když se chcete milovat častěji?

Reklama

Související témata:

Načítám