Hlavní obsah

Chcete si koupit nový kabát? Tyhle budou in i v dalších sezonách!

Foto: vfedorchenko, shutterstock.com

Jaký kabát vám vydrží i do další sezony? Máme tipy!Foto: vfedorchenko, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte chuť si koupit ještě jeden kabát, ale nevíte, jaké modely se budou nosit i za rok? Máme tipy na nadčasové kousky a trendy, které vydrží do další sezony.

Článek

Nikdo nechce kupovat oblečení tak, aby mu jen zbytečně viselo ve skříni. A tak, pokud i vy patříte k těm, které si pořizují módní kousky s rozmyslem, jste tu správně. Ukážeme vám, jaký si koupit kabát tak, abyste ho unosily i napřesrok.

Ze světa mužů

Dlouhé kabáty byly spíš mužskou záležitostí. Nyní se ale dostávají ve větší míře i do dámských oddělení. Plášť s délkou ke kolenům, nebo ještě níže, vás spolehlivě zahřeje, a vaše elegance bude na ulici nepřehlédnutelná. Dá se pořídit s dvouřadým i jednořadým zapínáním. Trendy variantou jsou především střihy, které nevytvářejí dámskou siluetu, například kabát Chesterfield s delším výstřihem a klopami kopírujícími tradiční pánské sako. Zkrátka, jako kdybyste kabát sebraly svému příteli.

Foto: Archiv firmy

Dlouhé kabáty se za rok budou nosit ještě více než teď. Na foto: kabát Zara, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: kabát klasického střihu Chesterfield, Marks & Spencer, 4619 KčFoto: Archiv firmy

Ke kořenům – tmavě modrá

Co se týče barvy, už jste přemýšlely nahradit černou tmavě modrou barvou, tzv. navy? Některé nadčasové typy kabátů byly navrženy pro námořníky nebo vojsko. Mnohé z nich byly tedy v původní verzi tmavě modré a dodnes je to jedna ze základních barev, kterou na kabátech najdete. Za rok to nebude jinak.

Foto: Archiv firmy

Tmavě modrá je základní barva kabátů. Na foto (zleva): kratší kabáty Zara, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zkuste černou vyměnit za modrou v odstínu navy. Na foto (zleva): kabát Marks & Spencer, 2449 Kč, kabát Vero Moda, 1429 Kč (prodává Zoot)Foto: Archiv firem

Peacoat

Kratší kabátek se dvěma řadami knoflíků (jeho původní verze byla také tmavě modrá), z nichž jedna je jen na ozdobu, rozhodně z módy nevyjde. Jeho výhoda je v tom, že pokud si vezmete krásnou sukni, nebude venku pod kabátem schovaná. Také si můžete vybrat některý z vypasovanějších střihů, pokud vám popularita nadstandardních velikostí není blízká.

Foto: Archiv firem

Peacoat z módy nikdy nevyjde. Na foto (zleva): černý kabát Vero Moda, 2129 Kč (prodává Zoot), červený kabát Only, 1499 Kč (prodává Answear)Foto: Archiv firem

Trend: Květy

Pokud pro vás kabát znamená primárně jednobarevný kus oděvu, tak se zkuste odvázat a vězte, že s vyšívanými květy neuděláte chybu.

Foto: Archiv firem

Vyšívané květy vyjdou dráž, ale budete originální a kvalitní kabát vám vydrží několik let. Na foto (zleva): kabát Desigual, 4759 Kč, vlněný kabát Mac&Co, 10800 KčFoto: Archiv firem

Ne tak úplně kabáty – péřovky

Po letech, kdy byly péřovky považovány za něco přežitého a neslušivého, se opět vrátily do hry. A je to dobře, protože peří je, když je venku pod nulou, tím pravým zachráncem. Z mohutnosti takové bundy se stala přednost a doporučujeme k elegantnímu kabátu dokoupit péřovku v zářivé červené nebo kanárkové barvě. Občas je potřeba se odvázat.

Foto: Archiv firem

Péřovku můžete zvolit ve výraznějších barvách nebo materiálech. Na foto (zleva): sametová péřovka Mango, 2499 Kč, zelená péřovka s kapucí Zara, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Můžete si pořídit také superpraktickou oboustrannou péřovku. Na foto: žluto-černá dlouhá péřovka Zara, 2599 KčFoto: Archiv firmy

Parky stále na výsluní

Kdo má raději méně okázalou módu, než je ta kabátová, oblíbil si už dávno parku. Dlouhý oděv, které evokuje spíše klučičí vzhled, je praktický především ve své flexibilitě. V parce se můžete většinou hýbat o něco svobodněji než v kabátu.

Na zimu je možné pořídit nějakou s kožíškem uvnitř, na jaro lehčí proti větru. Kapuce, která je u parky samozřejmostí, potěší v jakémkoli počasí. Za rok, stejně jako letos, se budou stále nosit jednodušší parky i ty s kožešinou na kapuci. Pokud si ale pořizujete parku s nezvykle barevným kožíškem na kapuci, zvolte klasickou tmavě hnědou nebo zelenou.

Foto: Archiv firem

Parky s různými barvami kožíšků na kapuci se budou nosit i za rok. Na foto (zleva): khaki parka Stradivarius, 749 Kč, světlá parka Mango, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Minimalistické střihy budou hitem i příští rok. Na foto (zleva): hnědá bavlněná parka Mango, 1499 Kč, voděodolná modrá parka Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

A jaké typy spíše neriskovat? Obecně se módní vlna přesouvá k jednoduchosti, především co se týče kombinace materiálů. Koženkové rukávy jsou už za zenitem, podobně jako obrovské kapuce. Také z módy ustoupily kabáty se tříčtvrtečním rukávem.

Tak co, vybraly jste si?

Reklama

Načítám