Hlavní obsah
3,2
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dovedete si představit vaření bez sytě červených chilli papriček? My tedy ne. Proto jsme vám připravili recept na pekelně ostré chilli con carne.

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 800 g loupaných rajčat
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 800 g sterilovaných červených fazolí
  • 1/2 lžičky skořice
  • 6 ks pečiva
  • 6 lžic strouhaného sýru
  • 1 hrnek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Chilli con carne vařte ve velkém těžkém litinovém hrnci s poklicí, který můžete dát i do trouby. Nejprve v něm rozpalte olej na středním ohni, přidejte cibuli, po chvíli i česnek a opečte doměkka.

02.

Přisypte mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. Asi 2 minuty opékejte a pak přidejte maso a důkladně ho osmahněte. Míchejte ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na malé kousky. Maso osolte, opepřete, přisypte cukr, přidejte rajčatový protlak a ještě pár minut opékejte.

03.

Nakonec přidejte krájená rajčata, přilejte vodu nebo hovězí vývar, hrnec přiklopte a dejte ho do trouby, kterou jste předehřáli na 150 ˚C. Duste v troubě 1,5 hodiny.

04.

Na posledních 15 minut přidejte do hrnce fazole a skořicový svitek. Podávejte s čerstvým pečivem, nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou.

A jako sladkou tečku na závěr si připravte čokoládové chilli bonbony.

Reklama

Související témata:

Načítám