Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi čokoládu? A máte rádi čokoládové bonbony? Pokud vaše odpověď zní ano, pak jste u nás dnes na správné adrese. Už jste někdy zkoušeli čokoládové bonbony s chilli karamelem?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce kondenzovaného mléka
  • 1/2 lžičky mletého chilli
Článek

Postup

01.

Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a vmíchejte do ní chilli.

02.

Bílou čokoládu také rozpusťte a z cukru vytvořte karamel: Cukr nasypejte na sucho na pánev a nechte jej zkaramelizovat. Když je cukr tekutý, přidejte kondenzované mléko (pozor, pění to!), sundejte z plotny a důkladně promíchejte.

03.

Všechny tři ingredience teď v libovolném pořadí lijte do jednotlivých formiček, které zarovnejte. Já jsem udělala karamelovo-tmavé bonbony a tmavo-bílé bonbony. Naplněné formičky vložte asi na 2 hodiny do lednice, nechte ztuhnout a hotové bonbony vyloupněte.

Stylově můžete k bonbonům podávat horkou čokoládu po mexicku se špetkou chilli.

Reklama

Související témata:

Načítám