Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi čokoládu? A máte rádi čokoládové bonbony? Pokud vaše odpověď zní ano, pak jste u nás dnes na správné adrese. Už jste někdy zkoušeli čokoládové bonbony s chilli karamelem?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 100 g hořké čokolády
    7
  • 50 g bílé čokolády
    6
    7
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce kondenzovaného mléka
    7
  • 1/2 lžičky mletého chilli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a vmíchejte do ní chilli.

02.

Bílou čokoládu také rozpusťte a z cukru vytvořte karamel: Cukr nasypejte na sucho na pánev a nechte jej zkaramelizovat. Když je cukr tekutý, přidejte kondenzované mléko (pozor, pění to!), sundejte z plotny a důkladně promíchejte.

03.

Všechny tři ingredience teď v libovolném pořadí lijte do jednotlivých formiček, které zarovnejte. Já jsem udělala karamelovo-tmavé bonbony a tmavo-bílé bonbony. Naplněné formičky vložte asi na 2 hodiny do lednice, nechte ztuhnout a hotové bonbony vyloupněte.

Stylově můžete k bonbonům podávat horkou čokoládu po mexicku se špetkou chilli.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie464,8 kJ
Bílkoviny1,37 g
Tuky5,42 g
Sacharidy13,57 g
Sůl0,03 g
SAFA3,06 g
Vláknina0,91 g
Cukry12,95 g
Související témata:

Načítám