Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na noky s kuřecím masem volte šťavnatější maso z kuřecích stehnem bez kosti. Jsou levnější než prsa a službu udělají mnohem lepší!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 250 ml rajčatové omáčky
  • 150 g černých oliv
  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 500 g kuřecího masa
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Kuřecí maso nakrájejte, osolte, opepřete, okořeňte chilli a nechte půl hodinky odležet. Poté jej zprudka orestujte na olivovém oleji, přidejte na kolečka nakrájené olivy a rajčatové pyré, podlijte bílým vínem, okořeňte tymiánem a bez pokličky vařte na mírném ohni ještě asi deset minut. Dle chuti dosolte a promíchejte s hotovými gnocchi.

Reklama

Načítám