Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Kuřecí maso nakrájejte, osolte, opepřete, okořeňte chilli a nechte půl hodinky odležet. Poté jej zprudka orestujte na olivovém oleji, přidejte na kolečka nakrájené olivy a rajčatové pyré, podlijte bílým vínem, okořeňte tymiánem a bez pokličky vařte na mírném ohni ještě asi deset minut. Dle chuti dosolte a promíchejte s hotovými gnocchi.