Hlavní obsah

Kovové doplňky do bytu. Líbí se vám jejich chladná krása?

Foto: thinkstock

Kovové doplňky dokážou změnit tvář celého interiéruFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobné doplňky a bytové dekorace zkrátka dělají domov. Nemusí se však vždy jednat pouze o předměty, které vaše místnosti zútulní a zateplí. Pokud vsadíte na krásky a krasavce vyrobené z kovu – nerezavějící oceli, železa nebo třeba hliníku s různou povrchovou úpravou, interiéry rázem dostanou novou luxusní tvář.

Článek

1. Levitující věšák

Jako zavěšený volně v prostoru působí věšák na oděvy s názvem Air s rozměry 20 x 10 cm a délkou ocelového lanka až 250 cm, které lze zkrátit podle výšky stropu vaší místnosti. Tuto designovou lahůdku vyrábí Cattelan Italia, zaplatíte za ni 6480 Kč, prodává Abitare.

Foto: Air Abitare

Foto: Air Abitare

2. Stylový dávkovač na mýdlo

Tento předmět se v posledních letech stal nepostradatelným v každé domácnosti, ať již v koupelně nebo třeba v kuchyni. Řada Stainless Steel má ve svém názvu již samotný druh materiálu, z něhož je nádobka s dávkovačem na tekuté mýdlo vyrobena. Díky svému neutrálnímu povrchu s jemným dekorem se hodí do každého typu interiéru, její rozměr je 8,5 cm x 17 cm. Cena za 1 kus činí 480 Kč. Výrobek firmy Möve & Frottana naleznete v prodejnách společnosti À la Maison.

Foto: Möve & Frottana

Foto: Möve & Frottana

3. Elegantní svícny

Při večerním posezení třeba u sklenky dobrého moku se vám bude hodit sada tří svícnů s názvem Cobra, jejímž autorem je designér Constantin Wortmann, beroucí si inspiraci z tvaru těla známého mystického hada. Svícny, které se výškou a váhou podobají svým antickým předchůdcům, jsou zhotoveny z vysoce leštěné nerez oceli. Ve třech velikostech je vyrábí Georg Jensen, prodává Casa Bella. Za set zaplatíte 5150 Kč.

Foto: Georg Jensen

Foto: Georg Jensen

4. Rozsviťte si!

Dekorativní stolní lampa Thebe vás svým originálním tvarem zaujme na první pohled. Její luxusní vzhled umocňuje i materiál chrom s povrchovou úpravou opál mat, z něhož je vyrobeno stínítko i tělo tohoto drobného elektrospotřebiče. Průměr stínidla činí 205 mm, celková výška lampy je 320 mm. Za cenu 1990 Kč ji prodává společnost Eglo.

Foto: Eglo

Foto: Eglo

5. Na drobné pohoštění

Miska s organickými tvary, dělená do tří sekcí, se hodí na servírování drobných pochutin – oříšků, slaného pečiva i bramborových lupínků, které budete konzumovat třeba při pití vína. Autorem nerezové misky v rozměru 23 x 20 cm je světoznámý designér Ron Arad, vyrábí ji Alessi. U nás ji koupíte za 2145 Kč v e-shopu Casa Bella.

Foto: Casa Bella

Foto: Casa Bella

6. Připevněte si na stěnu listy

Leaf Hooks Small & Large – drobné nástěnné věšáčky se nechaly inspirovat padajícím listím, mohou však sloužit také jako dekorace, ale s největší pravděpodobností je rádi využijete k zavěšování oděvů nebo třeba kabelek přes list nebo za něj. Vyrobeny jsou z tenkého kovového plátu ve dvou velikostech a povrch mají lakovaný do několika odstínů zelené. Design Meike Lange a Hiroshi Kawano, italská značka Ex.t je vyrábí ve dvou velikostech v rozměru 11 x 8 cm nebo 8,8 x 5,3 cm. Cena 1368 Kč, prodává Style IT2.

Foto: Style IT2

Foto: Style IT2

7. Do kuchyně

V průběhu vaření mnohokrát oceníte přítomnost zajímavě tvarovaného stojánku na naběračku s honosným názvem President a průměrem 24 cm. Poslouží vám však také při odkládání vařeček, stěrek nebo jiného náčiní, které by mohlo ušpinit pracovní plochu. Z nerezavějící oceli jej vyrábí Tescoma, můžete jej mýt i v myčce. Pořizovací cena činí 299 Kč.

Foto: Tescoma

Foto: Tescoma

8. Kabát může viset na stromě

Věšák Clara, proměněný v kovový strom, se vyrábí v chromovém provedení nebo s bíle lakovaným povrchem. Za jeho organickým tvarem stojí designér Evangelos Vasileiou, který z něho učinil nejen funkční doplněk, ale i neotřelou dekoraci. Podle zvoleného rozměru jej prodává za cenu od 16 740 Kč Ligne Roset.

Foto: Ligne Roset

Foto: Ligne Roset

9. S ladnými křivkami

Precious, váza z leštěného nerezu působí elegantně žensky a je nejen součástí stejnojmenné produktové řady, ale také jedním s mistrovských děl značky Georg Jensen. Jejím autorem je designér Ils Crawford, prodává se za 8610 Kč v e-shopu Starcon.

Foto: Georg Jensen

Foto: Georg Jensen

10. President podruhé

Foto: Tescoma

Foto: Tescoma

Tak jak se vám líbí? Zkusíte doladit svou domácnost trochu jinak a netradičně? A co byste si z našich tipů vybrali právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám