Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte kvasnice, sůl a vodu a vypracujte pevné těsto. Když to drží pohromadě, pomažte pracovní plochu trochou oleje a na ní těsto rukama propracovávejte ještě asi 10 minut, pomazání desky můžete několikrát zopakovat – vaše ruce pak budou skutečně krásně hebké :-). Těsto nechte asi hodinu nakynout, mělo by zhruba zdvojnásobit objem.
02.
Sýr a mrkev nastrouhejte nahrubo, plech vyložte pečicím papírem.
03.
Nakynuté těsto propracujte a rozválejte ho na plechu na velký obdélník. Polovinu ho posypte sýrem a mrkví, překlopte druhou polovinou a nechte ještě asi 20 minut kynout.
04.
Mezitím troubu zapněte na 220 stupňů. Nakynuté těsto potřete ještě trochou oleje a dejte péct asi na 30 minut dozlatova. Podávejte nakrájené.