Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Brambory – zelenina, bez které si vaření dovede představit jen málokdo. Zaručený recept, jak je zpracovat, má snad každá rodina. Ale znáte je s cibulí a s kmínem? Pokud ne, potom je musíte ochutnat!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 600 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce sádla
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce skoro doměkka a slijte je. Pak je i se slupkou nakrájejte na menší kousky (podle velikosti brambor poloviny nebo měsíčky).

02.

Zapékací misku či pekáček vymažte kouskem sádla a jeho zbytek nechte rozpustit.

03.

Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, navrstvěte ji spolu s bramborami, kmínem a solí do pekáčku a zalijte zbytkem sádla. Nakonec vše vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a máte hotovo!

Související témata:

Načítám