Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cibule jako taková pomáhá redukovat cholesterol, napomáhá trávení, snižuje krevní tlak, a dokonce působí blahodárně při nachlazení. Tak proč se jí bránit, když je navíc tak moc dobrá!

20 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks cibule
  • 250 g listového špenátu
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 špetka soli
  • 5 ks šalotky
  • 50 g parmazánu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte a vršek každé seřízněte asi o třetinu. Pak zapojte do hry menší špičatý nůž a lžičku a cibule vydlabejte. Není to až tak snadné, ale nebojte se toho.

02.

Když vám u každé cibule zbudou pouze tři okrajové vrstvy, zabalte je do alobalu a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia na 45 minut.

03.

Špenát vyperte ve studené vodě a následně ho na pánvi spařte na kapce oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, anglickou slaninu na kostičky a okořeňte. Opečte a směsí naplňte cibule, které jste po upečení z alobalu vyjmuli.

04.

Vršek cibulí zasypte sýrem a vraťte je, teď už nezabalené, zpátky do trouby – asi na 15 minut. A je to! Podávejte s bramborovou kaší nebo jen s pečivem.

Pokud si v kuchyni nevíte příliš rady, jak na krájení cibule bez breku, koukněte na náš návod.

Reklama

Související témata:

Načítám