Hlavní obsah

Cibule plněné špenátem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
nízká

Cibule jako taková pomáhá redukovat cholesterol, napomáhá trávení, snižuje krevní tlak, a dokonce působí blahodárně při nachlazení. Tak proč se jí bránit, když je navíc tak moc dobrá!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 cibule
  • 250 g čerstvého listového špenátu
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • 5 šalotek
  • 50 g parmezánu
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibule oloupejte a vršek každé seřízněte asi o třetinu. Pak zapojte do hry menší špičatý nůž a lžičku a cibule vydlabejte. Není to až tak snadné, ale nebojte se toho.

Krok 2: Když vám u každé cibule zbudou pouze tři okrajové vrstvy, zabalte je do alobalu a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia na 45 minut.

Krok 3: Špenát vyperte ve studené vodě a následně ho na pánvi spařte na kapce oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, anglickou slaninu na kostičky a okořeňte. Opečte a směsí naplňte cibule, které jste po upečení z alobalu vyjmuli.

Krok 4: Vršek cibulí zasypte sýrem a vraťte je, teď už nezabalené, zpátky do trouby – asi na 15 minut. A je to! Podávejte s bramborovou kaší nebo jen s pečivem.

Pokud si v kuchyni nevíte příliš rady, jak na krájení cibule bez breku, koukněte na náš návod.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama