Hlavní obsah

Cibulová bageta s kmínem

Hodnocení:
(5)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Staňte se na chvíli mistrem pekařem a pusťte se do výroby chlebové bagety. Domácí pečivo s domácími pomazánkami si užijete nejvíc!

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g chlebové mouky
  • 300 vod
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 kostka droždí
  • celý kmín
Článek

Postup

Krok 1: Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji zprudka orestujte dozlatova. Ve vlahé vodě rozdrolte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Poté přidejte mouku, sůl a cibuli a vypracujte hladké těsto, které nechte asi hodinu na teplém místě kynout. 

Krok 2: Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě asi 20 minut. Vejce vyšlehejte s vodou a octem. Do baget nyní udělejte několik zářezů ostrým nožem, povrch potřete připravenou směsí a posypte kmínem. 

Krok 3: Plech vložte do trouby předehřáté na 250 °C a bagety pečte 8 minut. Pak teplotu zmírněte na 200 °C a bagety dopékejte ještě přibližně dalších 20 minut.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.