Hlavní obsah
4,4
(12)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Ať už ho připravíte jako večeři nebo pohoštění na oslavu, ihned se po něm zapráší. Slaný cibulový koláč je hotový během chvilky!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g cizrnové mouky
  • 120 g másla
  • 500 g červené cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 ks vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Obě mouky dejte do mísy, přidejte nakrájené máslo, lžičku soli, jedno vejce a vypracujte hladké těsto. Pak ho vyválejte, rozložte do formy tak, aby vznikly i okraje. Korpus pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

02.

Mezitím nakrájejte cibuli na kolečka a orestujte ji na oleji. Mírně osolte, zasypte cukrem, míchejte a nechte zkaramelizovat. Nakonec vmíchejte tymián.

03.

Směs rozložte na předpečený korpus. Zbylá vejce rozšlehejte se smetanou, osolte a opepřete. Nalejte na cibuli a koláč vraťte do trouby na dalších 30 minut.

Tip: Cibulovou směs můžete dochutit ještě troškou rýžového octa.

Pokud radši pečete z listového těsta, připravte cibulový koláč se čtyřmi druhy sýru, vybere si určitě každý.

Reklama

Související témata:

Načítám