Hlavní obsah

Čím doladit svatební šaty? Hodí se sako i pelerína

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Každá nevěsta chce vypadat na své svatbě absolutně dokonale, a kromě svatebních šatů je mnoho detailů, které se musí vyladit. Šperky, boty, kabelka... a to stále není vše. Pro ty, jež chtějí ještě víc vyniknout, zahřát se nebo schovat nějaké nedokonalosti, jsou tu stylové vychytávky v podobě krásných pelerín a plédů.

Článek

Kladete si otázku, proč si přes svatební šaty vůbec něco oblékat? Důvodů je víc, od praktických po estetické. Pokud jste zimomřivé, tak je to perfektní varianta, jak se alespoň trochu zahřát. Také je to skvělé východisko pro ženy, které nejsou úplně spokojené se svými pažemi. Další možností je dodání stylové přidané hodnoty šatům velmi jednoduchého až minimalistického střihu. Nebo volíte svatbu v boho stylu?

Většina modelů navržených pro slavnostnější příležitosti je zkrácených. Je to velmi pohodlné, protože se nebudou dostávat do křížku se širokými sukněmi. Jen dávejte pozor, protože pokud volíte objemnější sukni, vršek šatů ani pelerína, štola nebo jiný pléd by neměly být moc „nadýchané“. Působily byste zbytečně mohutně.

Pro studenější dny máme kožešinové peleríny, kápě a bolerka. Krásně také vypadají kousky ozdobené peřím, jenže ty už moc nezahřejí. Lehké šifonové kousky zase budou příjemně chladit v letních tropických teplotách.

Velmi zajímavého efektu můžete docílit s modely ozdobnými. Výšivky, flitry, korálky, třpytky – to vše bude vypadat na jednoduchých šatech nádherně. Hlavně, aby samotná róba nebyla jinak zdobená. Krásné minimalistické šaty často šijí i české módní návrhářky.

Zapomenout nesmíme ani na klasické rovné sako. I to je vhodným doplněním svatební róby (Víte, že svatební šaty můžete pořídit už od necelých 1300 korun?). Obzvlášť, pokud je rovného střihu, přiléhavá a s užší sukní. Sem se řadí například sofistikovné košilkové šaty. Spojení prostých linií a ležérnějšího prvku bude dechberoucí.

Tyto kousky jsme pro vás našli v obchodech.

Zahřejte se!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bübish (prodává Nordstrom), 9906 Kč. Debut (prodává Debenhams), 1339 KčFoto: Archiv firem

Lehký šifon

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Gina Bacconi (prodává John Lewis), 2089 Kč. Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Ozdobné rukávy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Eliza J (prodává Nordstrom), 1216 Kč. Pretty Little Thing (prodává Tamsin), 980 KčFoto: Archiv firem

Pastelové tóny

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ariella London (prodává Debenhams), 1189 Kč. Phase Eight (prodává Debenhams), 1459 KčFoto: Archiv firem

Romantická výšivka a krajka

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1599 Kč. Gina Bacconi (prodává John Lewis), 3719 KčFoto: Archiv firem

Hravé třásně

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Miss Selfridge (prodává Asos), 2319 Kč. Topshop, 2379 KčFoto: Archiv firem

Zajímavé textury 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 2299 Kč. Asos, 3569 KčFoto: Archiv firem

Moderní pojetí

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 2425 Kč. Topshop, 2059 KčFoto: Archiv firem

Jak se vám líbí tento doplněk? Ponča a peleríny nemusíte využít jen na svatbě, i v běžném životě jsou elegantní a krásně vás zahřejí třeba v chladných večerech.

Reklama

Související témata:

Načítám