Hlavní obsah

Čím oživit šatník? Červeným sáčkem nebo bundou!

Foto: Zara

Červená je in, tak proč ji nevyzkoušet třeba na saku?Foto: Zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená barva je v módním světě pořád žhavou stálicí, a pokud chcete mít šmrnc, oživte jí svůj jarní look. Víte, kterým kouskem toho skvěle docílíte? My ano. Dejte sbohem klasickým černým sakům či bundám a nahraďte je červenou variantou. Že nevíte, k čemu byste ji nosily? I to vám poradíme.

Článek

Význam a smysl červené barvy jsme vám objasnili již v předchozím článku s názvem: Rozvášněte svůj šatník. Ohnivě červenou!. Pokud jste si ho přečetly pozorně, tak vám musí být jasné, proč by vám tahle barva neměla chybět v garderobě. Tentokrát jsme se však zaměřili především na sáčka, kožené bundičky a jarní kabáty. Důvod? Jsou nezbytnou součástí jarních outfitů, ze kterých dokážou na jedné straně vykouzlit elegantní ženské modely, a na druhé straně z vás udělají rozvernou drsňačku či dráždivou rockerku. Záleží jen na dané příležitosti, vašem vkusu a momentální náladě.

Foto: isifa

Červené sako vypadá skvěle jak ke kostýmku, tak k černým šatům. Na foto (zleva): herečky Julia Ormont a Rose ByrneFoto: isifa

Foto: isifa

Na foto (zleva): zpěvačka Alexis Jordan a top modelka Heidi KlumFoto: isifa

Barvy, se kterými si sedne

Červené sako je samo o sobě hodně výrazným kouskem, a proto ho nejlépe sladíte s neutrálními barvami, odstíny i jednoduchými střihy. Ideální jsou například černá, bílá a béžová. Báječně si bude rozumět také s klasickým denimem. K džínům přidejte bílé tričko, doplňky v černé nebo béžové barvě a jednoduchý outfit do práce i na rande máte hotový.

Obléknete-li však k červenému saku bílé nebo černé kalhoty, možností pro volbu topu se nabízí hned více. Vyzkoušet tak můžete třeba šedé tílko, oranžovou blůzku, námořnicky modrý svetřík, květinové či kostkované košile, ale i trička s proužky a potiskem. Bát se ale nemusíte ani červených kalhot, které se sakem koupíte buď už jako hotový kostým, nebo je s jeho odstínem sladíte. Tahle kombinace už je však jen pro odvážné dámy a hodí se spíše na společenské akce.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1300 Kč, Asos 1680 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 3350 Kč, Orsay 1100 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Pokud už nějaké červené sako nebo bundičku vlastníte, zkuste se podívat na naše nevšední kombinace s růžovou. Uvidíte, že s nimi letos zabodujete.

Sako pro formálnější příležitost

Hledáte ten správný kousek, ve kterém nebudete v práci za kancelářskou myšku? Pořiďte si výrazné sako. Naštěstí již existuje tolik střihů a stylů, že si opravdu vyberete podle své postavy a vkusu. Ať už to bude krátký model na jeden knoflík nebo delší blejzr sportovnějšího stylu, hlavně, abyste se v něm cítily pohodlně. Bude se vám přece hodit nejen pro business look, ale také na další příležitosti. Stačí totiž, když si u saka ohrnete rukávy, přidáte kraťasy i trendy polobotky v pánském stylu, nasadíte pánský klobouk a budete za hvězdu. Boyfriend styl je totiž sexy a momentálně v kurzu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Vero Moda 1300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Reserved 1099 Kč, 899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1900 Kč, Debenhams 1440 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Další inspiraci najdete také v článku: Sáčko a blejzr vám letos nesmí chybět! Vyberete si?.

Bundička pro každý den

Koženou či koženkovou bundičku vlastní určitě už každá z vás. Proč ale zůstávat u jednoho kousku v praktické černé nebo hnědé barvě? Zkuste se proto letos odvázat a vsadit na vášnivě rudou. Vytvoříte s ní drsně ležérní, ale i romantické variace. Bunda si totiž bude rozumět jak s černými lesklými legínami s delší tunikou, tak s květinovými šaty. Hodně záleží také na doplňcích. Stylově vypadají různé šátky, které s barvou mohou kontrastovat nebo ji příjemně zjemnit.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 999 Kč, Reserved 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1599 Kč, Orsay 1100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 999 Kč, Halens 1599 KčFoto: archiv firem

Trenčkot „forever“

Stylový plášť zvýrazňující váš pas je jedním z univerzálních a nesmrtelných kousků, který by neměl chybět žádné ženě se špetkou vkusu. A to bez rozdílu věku. Nejvíce se na jaře nosí ve světlých a krémových odstínech, ale jistě vám budou slušet i kombinace, které vyzkoušela naše čtenářka Kristýna. Podívat se na ně můžete ve článku Jaro volá po trenčkotech! Outfity jako inspirace. Nosíte-li však jednoduché oblečení, jako třeba černé šaty, kostýmky a tmavé sukně s bílou halenkou, doporučujeme ho rozzářit určitě kabátkem v červené.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1299 Kč, Debenhams 2600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1350 Kč, Esprit 3100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 1250 Kč, Debenhams 4000 KčFoto: archiv firem

Co vy na to? Vyměníte černou klasiku za červenou variantu?

Reklama

Načítám