Hlavní obsah

Citronovo-maková bábovka

Hodnocení:
(48)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Dokonale vyklopená, pocukrovaná bábovka na stole, to je symbol domova. Vychutnejte si ji s citronovou příchutí a mákem.

Ingredience pro:
1 bábovka
Na těsto
  • 280 g polohrubé mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 200 g másla
  • sůl
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce mletého máku
  • 4 vejce
  • 1 citron
Na polevu
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 citron
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo a ušlehejte ho s cukrem do světlé a nadýchané pěny.

Krok 2: Do našlehaného másla zapracujte jedno vejce po druhém. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Postupně přidávejte do máslové směsi.

Krok 3: Ušlehejte hladké těsto a nakonec do něho vmíchejte citronovou šťávu z jednoho citronu, najemno nastrouhanou citronovou kůru (jen vrchní žlutou část) a mák. Hotové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. 

Krok 4: Bábovku pečte 45 až 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Mezitím připravte citronovou polevu. Moučkový cukr prosejte, aby v něm nebyly hrudky. Přidejte šťávu z citronu a umíchejte hladkou polevu.

Krok 5: Polevu nalijte na ještě horkou bábovku. Nechte vychladnout a pak nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem mascarpone.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 3. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.