Hlavní obsah
3,3
(58)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Dokonale vyklopená, pocukrovaná bábovka na stole, to je symbol domova. Vychutnejte si ji s citronovou příchutí a mákem.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 280 g polohrubé mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 200 g másla
  • sůl
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce mletého máku
  • 4 vejce
  • 1 citron
Na polevu
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 citron
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo a ušlehejte ho s cukrem do světlé a nadýchané pěny.

02.

Do našlehaného másla zapracujte jedno vejce po druhém. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Postupně přidávejte do máslové směsi.

03.

Ušlehejte hladké těsto a nakonec do něho vmíchejte citronovou šťávu z jednoho citronu, najemno nastrouhanou citronovou kůru (jen vrchní žlutou část) a mák. Hotové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. 

04.

Bábovku pečte 45 až 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Mezitím připravte citronovou polevu. Moučkový cukr prosejte, aby v něm nebyly hrudky. Přidejte šťávu z citronu a umíchejte hladkou polevu.

05.

Polevu nalijte na ještě horkou bábovku. Nechte vychladnout a pak nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem mascarpone.

Reklama