Hlavní obsah
2,9
(354)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Kombinace kokosu, ananasu a rumu potěší milovníky Piña Colady, jednoduchý hrníčkový recept zase všechny vytížené kulináře. Ananasová bábovka s kokosem navíc není žádná suchá buchta, ale zůstává parádně vláčná i třetí den! Upečete si ji s námi?

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Bábovka
  • 1/2 kostky másla
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 3 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek kokosu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 plechovka kompotovaného ananasu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na ozdobu
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce bílého rumu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce kokosových lupínků
Článek

Postup

01.

Z bílků ušlehejte sníh. Tento krok můžete klidně vynechat, ale bábovka se sněhem je vždy nadýchanější. Ananas sceďte, šťávu schovejte a dužinu rozmixujte. Můžete ji i nadrobno pokrájet, ale čím větší kousky budou, tím více hrozí, že se bude bábovka drolit.

Foto: Marianna Bartková

Ananasová bábovka vypadá nenápadně, ale je opravdu krásně vláčnáFoto: Marianna Bartková

02.

Změklé máslo prošlehejte s cukrem, solí a vanilkou, přidejte mouku, škrob a kypřicí prášek a vmíchejte ananas. Nakonec opatrně přidejte sníh a kokos. Kdyby bylo těsto příliš husté, zřeďte trochou slité šťávy. Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C asi 45 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

03.

Upečenou bábovku pak nechte přibližně 15 minut vychladnout ve formě a poté ji vyklopte.

04.

Hotovou bábovku můžete ještě ozdobit polevou z žervé, krémového sýru nebo Lučiny ochucené trochou cukru a rumu. Kdyby byla poleva příliš hustá, sceďte ananasovou šťávou. Posypejte kokosovými lupínky a podávejte.

Foto: Marianna Bartková

Povrch ozdobte rumovou polevou a lupínky kokosu nebo ji nechte jen takFoto: Marianna Bartková

Jaký je váš nejoblíbenější recept na bábovku? Já nedám dopustit na tvarohovou bábovku bez mouky, klasickou bílkovou bábovku a od jara do podzimu na vláčnou cuketovou bábovku s perníkovým kořením.

Reklama

Související témata:

Načítám