Hlavní obsah

Kokosová bábovka s ananasem. Vláčný hrníčkový recept!

Hodnocení:
(335)
Foto: Marianna Bartková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kombinace kokosu, ananasu a rumu potěší milovníky Piña Colady, jednoduchý hrníčkový recept zase všechny vytížené kulináře. Ananasová bábovka s kokosem navíc není žádná suchá buchta, ale zůstává parádně vláčná i třetí den! Upečete si ji s námi?

Ingredience pro:
1 bábovka
Na bábovku
  • 1/2 kostky másla
  • 1/2 hrnku přírodního cukru
  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mletého kokosu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 plechovka kompotovaného ananasu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na ozdobu
  • 100 g sýru žervé
  • 2 lžíce bílého rumu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce kokosových lupínků
Článek

Postup

Krok 1: Z bílků ušlehejte sníh. Tento krok můžete klidně vynechat, ale bábovka se sněhem je vždy nadýchanější. Ananas sceďte, šťávu schovejte a dužinu rozmixujte. Můžete ji i nadrobno pokrájet, ale čím větší kousky budou, tím více hrozí, že se bude bábovka drolit.

Foto: Marianna Bartková

Ananasová bábovka vypadá nenápadně, ale je opravdu krásně vláčná

Krok 2: Změklé máslo prošlehejte s cukrem, solí a vanilkou, přidejte mouku, škrob a kypřicí prášek a vmíchejte ananas. Nakonec opatrně přidejte sníh a kokos. Kdyby bylo těsto příliš husté, zřeďte trochou slité šťávy. Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C asi 45 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

Krok 3: Upečenou bábovku pak nechte přibližně 15 minut vychladnout ve formě a poté ji vyklopte.

Krok 4: Hotovou bábovku můžete ještě ozdobit polevou z žervé, krémového sýru nebo Lučiny ochucené trochou cukru a rumu. Kdyby byla poleva příliš hustá, sceďte ananasovou šťávou. Posypejte kokosovými lupínky a podávejte.

Foto: Marianna Bartková

Povrch ozdobte rumovou polevou a lupínky kokosu nebo ji nechte jen tak

Jaký je váš nejoblíbenější recept na bábovku? Já nedám dopustit na tvarohovou bábovku bez mouky, klasickou bílkovou bábovku a od jara do podzimu na vláčnou cuketovou bábovku s perníkovým kořením.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.