Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mnozí ohrnují nad luštěninovými saláty nos. Nabídněte jim salát z cizrny a uvidíte, jak rychle změní názor.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 125 g balkánského sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cizrnu slijte a propláchněte. Okurku nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Obojí promíchejte se scezenou cizrnou a přidejte ještě rajčátka.

02.

Vše promíchejte s olejem a octem, osolte a opepřete. Salát posypte kousky sýra a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 001,96 kJ
Bílkoviny10,03 g
Tuky14,2 g
Sacharidy15,47 g
Sůl2,65 g
SAFA5,57 g
Vláknina7,27 g
Cukry4,05 g

Načítám