Hlavní obsah

Ještě lepší milování? Zavolejte sexuálního šamana!

Foto: isifa

I lásce je třeba se neustále učit...Foto: isifa

Reklama

Čáry, máry, fuk! Prý třeba jeden den stačí na to, aby se z vás stal sexuální guru! Nevěříte? A kdo vás tak promění? Přece sexuální šaman! Kolik si za takovou službu naúčtuje?

Článek

Sexuální problémy nechodí po horách, ale po lidech. Jak jinak si vysvětlit nízkou sexuální potřebu, předčasnou ejakulaci nebo třeba neschopnost orgasmu? Potýkáte se s něčím takovým taky? Pak rada zní: Navštivte sexuologa. Je tu ale ještě jedna alternativní možnost. Představte si, že ordinaci lékaře vyměníte za trochu neformálnější prostředí i přístup. Vítejte ve světě sexuálního šamanismu! Co od něj můžete čekat?

Kdo je šaman?

Člověk schopný uzdravovat nemocné, věštit, svévolně opouštět své tělo, radit se s duchy, spojovat tento svět s jiným, se nazývá šaman. Nová forma šamanismu tak zvaný neošamanismus (technika spirituální praxe prezentovaná mimo jiné na seminářích) se odvolává na spiritismus, tantrické a buddhistické učení (popřípadě čínský taoismus a další a další), které slučují, koordinují a posilují lidské energie. Tak to aspoň popisuje snad nejznámější šaman světa Kenneth Ray Stubbs z amerického Tucsonu.

Představujete si ho jako stařešinu s dýmkou, který svá moudra čerpá z letitých zkušeností? Pak věřte, že certifikovaný sexuolog, dokumentární tvůrce a autor více než tuctu knih o posvátné sexualitě nebudí svým vzhledem zvýšenou pozornost. „Nejsem tradiční šaman a ani se nenechávám vést tradičními obřady, i když jsem se účastnil mnoha z nich. Považuji se za tanečníka energie, který v sobě objevil šamanské schopnosti,“ uvádí na svých stránkách. Co vám on a jemu podobní mohou nabídnout?

Foto: thinkstock

Odhalte tajemství lásky i vyFoto: thinkstock

Učení sexuálního šamana mimo jiné zahrnuje:

  • Přiblížení k léčebným obřadům a zvykům vytvořeným původními domorodými národy.
  • Erotické masáže (ošetřující obřad řízený meditací, koupáním, krmením a masáží).
  • Lekce umění orálního potěšení.
  • Nauku o anatomii energetického orgasmu. Jedná se o vyvrcholení, které nevyžaduje vzájemné dotýkání. Podle slov samotného šamana by se tento způsob dosahování orgasmu dal nazvat novým náboženstvím zvaným shimmying založeném na abnormálních vibracích a třesení. Někdy se mu také přezdívá „hodinový orgasmus“.Ovládnout ho lze pomocí intenzivního dýchání (někdy s vizualizací erotického objektu), hlazení a rozesláním energetických paprsků z jednoho těla do druhého. Je doprovázen chvilkovou ztrátou vědomí.
  • Učení posvátných prostitutek. „Jsou to ženy, které používají erotické praktiky a aktivity pro uzdravení, vzdělání a jiné účely," komentuje šaman s odůvodněním, že to rozhodně nemá nic společného s konkubínami tak, jak je všichni znají. Ostatně, na bolest hlavy je prý sex skvělým lékem, což je ale všeobecně známá věc.
  • Transformační relace přes telefon i službu skype. Moderní šaman, moderní metody…

Kolik stojí přeměna na sexuálního guru?

Chcete-li se eroticky vzdělávat se šamanem o samotě, ať už u Kennetha Raye Stubbse či Donalda Mantoyi vystupujícího pod jménem Emahó, za velkou louží se vaše peněženka ztenčí o necelých sedmnáct tisíc za osm hodin školení. V případě, že seanci absolvujete jako pár, připravte si dalších dvanáct tisíc navíc. Rodinný rozpočet tak ochudíte o čtrnáct a půl tisíce korun na každého z vás. Ale zase ty zážitky, no posuďte sami…

Šaman vám může zakrýt oči, vést ruce i duši kamsi do neznáma. Nebo vás skrz tajemný tanec přiměje opustit pozemské problémy a otevřít se nové sexuální energii. Tak co, risknete to a vydáte se do Ameriky? K nám totiž ještě takova móda nedorazila...

Foto: isifa

Přivedli byste si domů sexuálního šamana?Foto: isifa

Změn v sexuálním životě se dá dosáhnout i jinak

Pokud by vám bylo peněz líto nebo na podobné učení nevěříte, můžete si osvojit základy tantry pro každého – zdarma. Tantra vám totiž může poskytnout nástroje, které pomáhají zlepšit své vlastní kvality života, ale i vztah s partnerem. Zde jsou některé návrhy na začlenění tantry do běžného života:

  • Před intimnostmi se zaměřte na to, co cítíte právě teď, nemyslete na minulost ani budoucnost.
  • Sledujte svůj dech, dýchejte zhluboka a snažte se s partnerem rytmicky sladit.
  • Zaměřte se na kvalitu důvěrností. Mít hodně sexu, který je neuspokojivý, je ztrátou času.
  • Udělejte si čas jeden pro druhého. Člověk má tendenci zapomínat, co je skutečně důležité. (Výzkumy poukazují na to, že pro zdravý vztah by spolu partneři měli trávit minimálně dvacet minut denně.)
  • Komunikujte. I když věci nejsou tak, jak byste si přáli, pokuste se najít nenásilné způsoby, jak se vyjadřovat.

Při oboustranné snaze by mělo dojít k harmonii. „Tantra je filozofií jednoty a celistvosti, která doporučuje mužům prozkoumávat ženské části svého bytí a ženám naopak radí zabývat se mužskými ctnostmi,“ říká Linda Sonntag, autorka novodobé Kama Sutry.

A co vy, věříte na sexuální šamany?

Reklama

Související témata:

Načítám