Hlavní obsah

Co dělat, když partner skutečně v posteli nestojí za nic?

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za sebou už máte pár romantických schůzek, takže váš vztah může pokročit o kousek dál – do ložnice. V životě se ale stává, že i navenek nejdokonalejší muž postelovým uměním neoplývá. Co do něj vtlouct, a kdy už máte právo poslat ho do háje?

Článek

Mělo přijít něco velkého a fascinujícího, místo toho se dostavilo zklamání. Milenec se chová nemožně. Je to jenom z prvotní nervozity, nebo si máte dělat starosti? Dopřejte jemu i sobě čas. Existuje šance, že si to sedne. Tedy pokud vsadíte na pár důmyslných technik, které mohou partnera povzbudit k lepším sexuálním výkonům. O čem je řeč?

Buďte fér a nepředstírejte

V první řadě se hodí říct, že ženský orgasmus je pro muže velmi vzrušující. Zvedá jim sebevědomí a oni díky němu cítí hrdost. Jsou tak dobří! Jenže to je právě ono. Jakmile začnete vzrušení či přímo vyvrcholení pouze předstírat, dáváte jim falešné naděje a pocit, že už se nemusí tolik snažit a zdokonalovat. Také se ochuzujete o skvělé zážitky. Nedělejte to, nikomu tím nepomáháte, hrajte rovinu.

Také se zamyslete, proč předstírat chcete. Toužíte, aby sex rychleji skončil? Nebo vám jde spíš o partnerovo ego? Možná si i vy nesete špatné návyky z předchozího mileneckého vztahu. Nádech, výdech. Pokud chcete mít zdravé a chlípné partnerství, informujte protistranu o tom, co se vám skutečně líbí, a naopak. Jakým způsobem?

Poskytujte zpětnou vazbu

Váš partner chce slyšet, jak na tom je, a poučit se ze svých chyb, když mu o nich citlivě a laskavě řeknete. A nemusí to být slovy. Veďte jeho ruce na místa, která touží po stimulaci, nechte ho, aby se díval, jakým způsobem si hladíte prsa. Berte to tak, že mu tím dáváte návod a směr. Nepočítejte s tím, že vám milenec čte myšlenky. Muž potřebuje jasné instrukce! I z tohoto důvodu se při sexu nebojte zašeptat „víc vlevo“. Jeho ruku úplně klidně odstrčte, jakmile trochu přestřelí.

Hodně napoví i sténání. Cokoli se vám zamlouvá, vyjádřete slastnými vzdechy. Protistrana získá potvrzení, že věci dělá dobře a může pokračovat. Pokud tyhle návody selžou, pořád máte slova: „Drahý, miluji, když mi jazykem sjíždíš až k rozkroku. Jsem úplně v transu. A je to ještě lepší, když mě u toho chytíš za bradavku!“ Co na tom, že zrovna tohle nikdy neudělal? V pozdějších fázích vztahu už se snažte spolu mluvit otevřeně a uvolněně.

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Bez partnerovy osobní snahy a zapálení to nepůjde, ale pokud spolupracuje, máte vyhránoFoto: sanneberg, Shutterstock.com

Nechtějte všechno hned

Na divoké hrátky si dejte pár týdnů čas. Stejně jako na erotické pomůcky. Bičík nebo pouta by nového milence mohly vyděsit! Milenecký vztah by se taky už nemohl nikam rozvíjet. Později však na hračky pro dospělé nezapomínejte. Dopřejí vám stimulaci, po které toužíte, a každý milenec si z nich může vzít inspiraci. Když uvidí, co s vámi dělá masáž klitorisu za pomoci malého vibrátoru, začne hořet zvědavostí a touhou. Dokáže to taky? A kde že máte to místečko, díky kterému se svíjíte slastí?

Dejte si však pozor, jakým způsobem pomůcku do své postele přizvete. Někteří muži mají pocit, že je vibrátory zbavují jejich mužství a ohrožují pozici samce. Je třeba partnera přesvědčit, že se nejedná o nic osobního. Ženy dosáhnou orgasmu klitoridálně, vaginálně nebo jinak (i poslech hudby může způsobit takzvané kožní vyvrcholení). Je to individuální, tak si řekněte o to, co potřebujete.

Přimhuřte oko

Učený z nebe nespadl, proto mějte trpělivost a odpusťte si jízlivé poznámky, jinak milenec ztratí motivaci. Vy jen hledáte způsoby a techniky, které vám oběma sex zpříjemní. Přihlíží partner k vašim potřebám, bere si k srdci vaše návody? Pak to s ním ještě zkuste. V případě, že se odmítá „učit“ a přizpůsobovat, zvažte, zda ho na převýchovu nepřenechat jiné. Bez jeho osobní snahy a zapálení to skutečně nepůjde! A kdy vlastně je ten správný čas?

Podle výzkumu pro každou partnerskou dvojici přichází skutečná zkouška kompatibility po 6 měsících vztahu. Je to období, kdy už opadla nervozita, jeden od druhého ví, co očekávat. Když se do této doby podaří uzpůsobit osobní a milostný život tak, že z obou stran plyne chuť na sexu a vášni pracovat, je vyhráno. Pokud tomu tak není (a pes se novým kouskům nenaučil), vášeň se stejně vytratí. Tak výčitky stranou, zamávejte na rozloučenou.

A co podvádění bez sexu ? Je to nevěra? 

Reklama

Načítám