Hlavní obsah

Co mimo postel můžete udělat pro báječný sex?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Na postelové prožitky a uspokojení nemá vliv jen výběr milostných poloh nebo laškovné techniky vedoucí k vyvrcholení. Ve skutečnosti je toho hodně, co pro svůj sexuální život můžete udělat. Jak podpoříte své libido a výdrž? I malé životní změny stačí!

Článek

Je jedno, jestli se oddáváte rychlovce, nebo si užíváte dlouhé, několikahodinové mazlení. Sex je fyzická aktivita, která vyžaduje alespoň minimální kondici těla i mysli. Platí přitom, že vše, co mimo postel uděláte, odrazí se na dění pod peřinou. Tak vykročte tím správným směrem a proměňte se v chtivou nymfu, která ví, co v posteli dělat!

1. Hýbejte se: ovlivníte libido

Ideálně denní cvičení je klíčem ke šťastnému sexuálnímu životu. Pohyb zvyšuje průtok krve také do genitálií, a tím podporuje jejich citlivost. Podílí na produkci testosteronu, který pozitivně ovlivňuje libido. Při sportu se uvolňují endorfiny, a ty zlepšují náladu a snižují nespavost. Náladu i sebevědomí vám zvýší i fakt, že pohybem máte lépe pod kontrolou i tělesnou hmotnost. Proto odborníci doporučují aspoň 30 minut denně věnovat procházkám, tanci, plavání, joggingu či třeba skákání na trampolíně.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Pohyb je žádoucí i pro zlepšení vaší sexuální touhy. Vyberte si to, co vás baví. Věřte však, že pravidelnost je užitečnější než intenzivní „nárazovky“Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

2. Jezte lépe: vylepšíte vaginální vlhkost

Ovoce a zelenina obsahuje antioxidanty, které příznivě podporují kardiovaskulární a neurologický systém. S krevním oběhem a s ním spojenou sexuální touhou zase pomáhají omega-3 mastné kyseliny, které stojí za lepší lubrikací vaginy. Stačí 3 gramy rybího tuku denně!

Naproti tomu maso, rychlé občerstvení, smažené dobroty a mléčné výrobky z plnotučného mléka mají vysoký obsah cholesterolu a nasycených tuků. To znamená, že zužují tepny, čímž omezují nezbytný průtok krve nejen do genitálií. U mužů to představuje problémy s erekcí, ženy se musí připravit na ztenčení tkáně pochvy a stydkých pysků, snížení vaginální vlhkosti a celkové citlivosti. Dosažení orgasmu bývá problematické, pohlavní styk se stává bolestivý. Takže, co si dnes dáte k obědu? Salát je dobrá volba!

3. Držte si váhu: nebudou kolísat hormony

Hezká postava znamená posílení sebedůvěry ve vlastní tělo. Zbavíte-li se špíčků, jste v posteli flexibilnější. S úbytkem tuku dochází ke kontrole hladiny testosteronu a krevního cukru, bonusem je i hormonální rovnováha. Koneckonců, vědci z americké Dukeovy univerzity upozorňují, že po přezkoumání sexuálního života 70 obézních dospělých je věc jasná. I mírné zhubnutí zvyšuje libido, sexuální funkce a erotické uspokojení. Aspoň tak to hlásili dobrovolníci, kteří pod dohledem zhubli 5 až 13 kilogramů.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Shodit pár kilogramů může mít pozitivní vliv nejen na vaše sebevědomí, ale také milostné hrátkyFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

4. Relaxujte: udržíte tvorbu testosteronu

Stres připravuje cestu pro kardiovaskulární onemocnění a zvyšuje tak riziko úzkosti i deprese. Při dlouhodobém vypětí se ve vyšších dávkách vyplavuje hormon kortizol. Ten blokuje tvorbu testosteronu, který má na touhu u mužů i žen zásadní dopad. Nekroťte tedy jen děti nebo šéfa, ale hlavně vlastní psychiku. Nervózní ženy totiž muže nepřitahují! 

Naordinujte si masáže, meditace, horké koupele, najděte si čas a koníčky a rozumně vyvažte soukromý a pracovní život. A co dalšího má vliv?

5. Dostatečně spěte: zvýšíte sexuální energii

Potřeba spánku je individuální, udává se však, že většina dospělých vyžaduje alespoň sedm hodin. Jen tak dál. Problémy se spánkem snižují sexuální energii, potlačují libido a tvorbu testosteronu. Pak není divu, že si místo milostné chvilky radši pustíte televizi!

Pokud nemůžete spát, pomilujte se. Ženám se po vyvrcholení zvyšuje hladina estrogenu, což prohlubuje spánkovou REM fázi. U mužů dojde po orgasmu k vypuštění hormonu prolaktinu, který je spojen s ospalostí. Souvislost mezi sexem a kvalitním spánkem je zřejmá!

Na kvalitě sexuálního života intenzivně pracujete, ale váš partner si dělá starosti se svým penisem? Počítejte s tím, že se jeho mužství s věkem mění! 

Reklama

Načítám