Hlavní obsah

Co na ženy nejvíc funguje? 5 věcí, které jsou na mužích sexy i po letech vztahu

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Když se znáte chvíli, všechno je nové, hormony jsou rozbouřené a zamilovanost jede na plné obrátky. Zaujmout ženu v téhle fázi nebývá pro muže zas takový problém. Ale co funguje třeba po dvaceti letech soužití? Co ženy na mužích vždy ocení?

Článek

Když jste zamilovaná, stačí, že se na vás usměje, a vy lítáte v oblacích. Vlastně se ani moc nemusí snažit, vaše poblázněné hormony pracují v jeho prospěch. Ale jsou věci, které jsou sexy a dostávají ženy do kolen i poté, co zamilovanost opadne. Tímhle pánové prostě zabodují vždycky, i když s nimi žijete dvacet let a pomalu se blíží společný důchod.

1. Galantnost a pozornost

Desítky drobností, bez kterých se určitě dá žít, ale s nimi je to jednoduše lepší. Když vám pomůže do kabátu, podrží vám dveře, nenechá vás jít do hospody jako první (kdyby letěl půllitr, schytá ránu radši on) a do schodů naopak jako druhou (kdybyste padala, může vás chytit). Když je muž galantní, je to sexy! Tečka.

A pak jsou tu stovky, ba tisíce malých pozorností, které tomu všemu dodají šmrnc. Když vám jen tak přinese kytku, když se po náročném dni vrátíte z práce pozdě a on vám nachystal večeři a sklenku vína, když vám namasíruje záda a podobně.

2. Pomoc

Představte si chlapa, který chová miminko. A když začne zavánět, jednoduše jde a přebalí ho. Nebo vezme ratolesti na výlet a řekne: „Lásko, dneska si udělej krásný den jen sama pro sebe.“

A co teprve, když třeba ví, kde máte vysavač a mop, a dokonce ví, jak s nimi zacházet. Nebo když se nebojí použít žehličku či se dotknout pračky.

Muž, který své ženě pomáhá, je zatraceně sexy. A i odborníci se shodují, že pánové, kteří nenechávají celou domácnost a děti jen na partnerce, mají více sexu. Jejich ženy jsou totiž méně unavené, méně naštvané a mnohem víc si svých mužů váží. A cesta do ženina klína vede (většinou) přes její srdce!

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Muž, který pomáhá, je zatraceně sexyFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

3. Upřímnost

Ne, nemyslíme tím, že vám upřímně řekne, že jste přibrala a z těch šatů vám nehezky lezou špeky (jestli má trochu rozumu a pud sebezáchovy, nikdy tohle z úst nevypustí). Máme na mysli upřímnost týkající se emocí.

Že chlapi nebrečí? Omyl! Naopak, když muž projeví dojetí, ženy to ocení. Je mnohem víc sexy přiznat, že ten film dojal i jeho než předstírat drsnost a utahovat si z vás, že jste hloupoučká plačka.

A stejné pravidlo platí i na všechny ostatní emoce – naštvanost, vztek, strach a podobně. Když je muž hysterka nebo bábovka, sexy to samozřejmě není, ale i ti nejsilnější muži se přece někdy bojí nebo jsou naštvaní.

4. Lichotky a obdiv

Ano, je to trochu povrchní, ale proč ne. Koneckonců snad ve všech vztahových příručkách se dočtete, že muže je potřeba chválit. Jenže to i ženy!

A když sem tam muž prohodí, jak vám to sluší, nebo si všimne vašeho nového účesu, jen tak mimoděk zmíní, jak moc vás má rád, budete v sedmém nebi. Lichotky a obdiv jsou tak trochu afrodiziakum, ne snad?

Foto: Artem Tryhub, Shutterstock.com

Jsou věci, které fungují dávno poté, co prvotní zamilovanost opadlaFoto: Artem Tryhub, Shutterstock.com

5. Vtip a humor

Není snad nic lepšího, než když vás umí partner třeba i po mnoha společných letech upřímně rozesmát. Když má stále humor, který u vás boduje.

A pokud k tomu všemu umí brát život s lehkostí, dívat se i na těžké chvíle s nadhledem a i nepříjemnostem se zasmát, máte vyhráno.

Je ještě něco, co je podle vás sexy i po letech společného života?

Reklama

Související témata:

Načítám