Hlavní obsah

Co (ne)jíst, abyste udržela hlad a chutě na uzdě?

Stává se vám, že se najíte a nedlouho poté máte zase hlad? Nebo vás po večerech honí mlsná? Za tohle skoro vždy může špatná skladba jídelníčku. Poradíme, kterých potravin se vyvarovat a kterých jíst naopak co nejvíc.

Článek

Říkáte si, že nikdy nezhubnete, protože vás pořád honí mlsná a stále máte hlad? To se ale dá velmi snadno ovlivnit lepší volbou potravin. Zatímco některé přímo povzbuzují apetit, jiné ho naopak drží pod kontrolou.

Za vším stojí takzvaný glykemický index. Každá potravina má nějakou hodnotu glykemického indexu (GI), která ukazuje, jakou rychlostí se po jídle vstřebá cukr do krve. Pokud chcete bezproblémově hubnout, měli byste si ideálně vybírat takové, u nichž je tato hodnota co nejnižší.

Ve videu se dozvíte, které potraviny jsou z tohoto hlediska úplně nejlepší a které naopak nejhorší. Tak se dívejte!

ynezorPumanzeSaNyknalC