Hlavní obsah

Co se stane, když si s kamarádkou vyměníte partnery?

Foto: Profimedia

Zkusili jste si někdy vyměnit partnery s kamarádkou či kamarádem? Pokud vás něco takového láká, je nutné vše dopředu promyslet a probratFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbí se vám manžel kamarádky? Zdá se vám o tom, že s ním prožijete románek či jednu noc plnou vášně? Tak pozor na rizika. I když se s přítelkyní předem dohodnete, může vás to stát nejen pohodový vztah!

Článek

„Půjč mi Petra a já ti na oplátku dám svého Karla. Zítra budeme dělat, že se nic nestalo.“ Vtip, nebo snad normální požadavek? Tak zvaný swinging, tedy vzájemná výměna partnerů (někdy nazývána též jako výměna manželek) mezi dvěma manželskými páry, patří mezi zvláštní druhy nevěry.

Kdo si vymění milence?

Sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, která je spoluautorkou knihy O sexualitě a partnerských vztazích, zastává názor, že podobné nezvyklé situace mohou vyhovovat lidem se sexuálně liberálním postojem, s nízkým stupněm žárlivosti a se sexuálně deviantními sklony.

„Nejspíše je možno uvažovat o homosexualitě, voyerismu a exhibicionismu. Pokud jsou však tito zájemci o sexuální dobrodružství pouze zvědaví, nebo se jen nudí, může se jejich původní zápal změnit v nepříjemné situace,“ popisuje odbornice ve zmíněné knize. Je to jenom teorie? Zbytečné varování? Nikoli.

Pokud chcete vědět, co se stane, když si s kamarádkou vyměníte partnery, stačí zabrousit do praxe, konkrétně do internetových diskusí, které jsou pro svoji anonymitu více otevřené. Ty vám váš nápad buď „rozmluví“, nebo naopak posvětí.

Foto: Profimedia

Příležitostí, jak se seznámit s potencionálním sexuálním partnerem, je mnohoFoto: Profimedia

Ty nej nápady po litru vína

„Linda vždycky měla krasavce, ale ten poslední byl prostě nadsamec. Jednou jsme se opily a já jí přiznala, že ten její mě bere,“ popisuje jistá Anabel s tím, že sama kamarádka navrhla nevšední zkušenost. „Ty se mu taky líbíš a já nežárlím. Dokonce už máme za sebou sex ve třech. Tak proč nezkusit něco nového? Ty vem manžela a dáme slušnou akci,“ pobídla ji. Muži problém neměli, takže slovo dalo slovo.

„Sice to chvíli trvalo, ale dokonce jsem měla orgasmus! Jenže právě kvůli němu se to celé pokazilo. Manžel slyšel moje sténání, nechal kamarádku kamarádkou a začal na mě řvát, jak si to představuji. On mě k vyvrcholení skoro nutí a mě to jako najednou jde samo? „Tituloval mě děvkou, sbalil se a šel. Od té doby má doma problém s erekcí a oba vážně uvažujeme, jestli se nemáme rozvést. Neklape to,“ dodává Anabel. Podobnou zkušenost má i Petrulina.

Když zvědavost převálcuje zásady

„Neptejte se mě jak, ale já strávila jednu noc v hotelu – s manželem kámošky. Ve vedlejším pokoji si užíval můj manžel právě s ní,“ popisuje odvážná neznámá. Ačkoli všechno bylo dohodnuté, druhý den měla špatný pocit, který ještě podpořila sama kamarádka.

Foto: Profimedia

Pokud se třeba i „legálně" pomilujete s manželem kamarádky, rizika pro váš současný vztah jsou velikáFoto: Profimedia

„Taky ti říká, že máš nejhezčí prsa? Na těch mých byl přisátý asi dvě hodiny,“ popisovala jedna druhé. „Připadala jsem si podvedená. A méně atraktivní. A vlastně jsem si ten sex ani moc neužila,“ dodává Petrulina, která se s kamarádkou přestala stýkat. „Nesnesla bych, aby se takhle naparovala dál. Žárlím,“ uzavírá. A co nějaká pozitivní odezva?

Když se snídá ve čtyřech

„Swingování byl původně spíš partnerův nápad, ale mně se to překvapivě zalíbilo,“ tvrdí Coco Chanel. „S manželem máme pravidlo, že do výměny manželek jdeme jenom s přáteli. Ten první pár se kvůli nám pohádal, takže jsem oslovila další dvojici, se kterou zatím není žádný problém. S ní se znám léta a jsme na jedné lodi. Myslím, že naše přátelství to neohrozí. A i kdyby, najít si někoho jiného můžete vždycky,“ myslí si Coco Chanel. Šťastná to žena…

Vždyť výše zmíněná sexuoložka varuje, že když byly vyšetřovány páry, které skončily s praktikováním swingingu, jako nejčastější důvod byla uváděna žárlivost, ohrožení manželství, rozvoj mimomanželského vztahu a neschopnost ženy účastnit se dále této formy sexuálního soužití. Evidentně to bez následků klape jen vyvoleným.

A jak to máte vy? Už jste si někdy zkusili „výměnu manželek“? O následcích nám napište do diskuse!

Související témata:

Načítám