Hlavní obsah

Co si ženy myslí o svých prsou? Odpovědi odhalil průzkum!

Foto: Profimedia

Jen málokterá žena je se svým poprsím opravdu spokojenáFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy a prsa. Mají je rády, jsou na ně pyšné, nebo se za ně spíš stydí? Jaké hlouposti je při pohledu na ně napadají? A dávají jim přezdívky? Na to se ptal nedávný průzkum, jehož výsledky vám přinášíme.

Článek

Britský deník Daily Mail nedávno přinesl výsledky průzkumu zaměřeného na ženská ňadra, který zorganizovala internetová podoba časopisu Elle. Zapojilo se do něj sedm tisíc žen, které odpovídaly na nejrůznější otázky týkající právě svého poprsí.

Nemáme se rády

Tohle bohužel není asi příliš překvapivé. Jen 16 procent žen uvedlo, že se jim jejich prsa líbí a jsou s jejich vzhledem spokojené. Naopak celých čtyřicet procent dotázaných se přiznalo k tomu, že uvažují či v minulosti uvažovaly o úpravě poprsí plastickým chirurgem.

A nejspíš je jedno, zda máte prsa malá či velká, problémy mají obě skupiny. Třicet procent žen se totiž přiznalo, že své poprsí zmenšují pomocí sportovní podprsenky, a 29 procent žen naopak uvedlo, že si podprsenku vycpávají, například i toaletním papírem.

Čtvrtina žen pak řekla, že používá trik známý z přehlídek spodního prádla, kdy se dekolt pudruje a stínuje tak, aby vypadal plnější. Celých 82 procent žen se také přiznalo k tomu, že si na šatech či blůzce schválně rozepíná jeden knoflík navíc, protože pak vypadají víc sexy.

Tyto závěry odborníky moc nepřekvapují. „Prsa nejsou jen prostředkem k tomu, abychom kojily děti, ale jsou často zdrojem posměšků nebo naopak zájmu chlapců v době, kdy jsou ženy na své ženství citlivější, tedy v pubertě. Stačí většinou pár nemístných poznámek od druhého pohlaví a můžete získat pocit méněcennosti a je jedno, zda jsou vaše prsa malá či velká,“ říká zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

Foto: Profimedia

Malé, nebo velké, stačí pár nevhodných poznámek v pubertě, a mindrák je na světěFoto: Profimedia

Ach ty podprsenky

Téma podprsenek byla další věc, na kterou se průzkum zaměřil. Bez ohledu na osvětu a obchody se zkušenými prodavačkami, celých 73 procent žen má stále nejasnosti ohledně velikosti své podprsenky. Na otázku, zda někdy objevily ženy svou podprsenku bez ramínek kdesi u spodních žeber, odpovědělo neuvěřitelných 69 procent žen kladně!

A tohle jsou další věci, které průzkum zjistil:

  • Šest procent žen uvedlo, že si jejich partner jen tak z legrace vyzkoušel jejich podprsenku.
  • Jedna z pěti žen prý porovnává velikost svých ňader s různými druhy ovoce.
  • Dvacet tři procent žen zažilo trapas, kdy si na pláži či u bazénu s někým povídaly, aniž by si všimly, že jim jedno prso zcela vylezlo z plavek.
  • Osmdesát pět procent žen tvrdí, že ze svého výstřihu musí neustále lovit drobky z jídla.
  • Čtvrtina žen se přiznala, že musely svého partnera naučit mluvit o ňadrech korektním způsobem, protože pojmenování typu kozy, dudy či melouny nemají rády.
Foto: Profimedia

Stále je řada žen, která si není jistá výběrem podprsenky a svou velikostíFoto: Profimedia

I ženy používají přezdívky, ale

Jedna z věcí, na kterou se průzkum zaměřil, je to, zda ženy dávají svým ňadrům nějaké přezdívky či jména. Protože o mužích je obecně známo, že ve vztahu ke své chloubě to tak mají. Ukázalo se, že ani ženy se tomuhle nebrání, ovšem jména svým prsům dává jen 11 procent z dotázaných.

Rozhodně tedy nelze říct, že by ženy měly ke svému poprsí podobný vztah, jako mají muži ke svým penisům. „Málokterá žena má se svými prsy tak úzký vztah, navíc muži jsou v tomto směru mnohem více ješitní, ženy jsou spíš nespokojené," dodala Lenka Černá.

A co vy? Máte rády svá prsa? A máte pro ně nějakou přezdívku?

Reklama

Načítám