Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Holdujete luštěninám? Vyzkoučejte pomazánku z čočky!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g čočky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čočku propláchněte pod tekoucí vodou, nechte ji okapat a v osolené vodě uvařte doměkka. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu s česnekem zprudka orestujte na troše olivového oleje. 

02.

Vychladlé suroviny promíchejte s citronovou kůrou, ochuťte solí a pepřem a protlačte lisem na brambory. Nakonec do pomazánky zamíchejte jemně nasekanou petrželku a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 305,41 kJ
Bílkoviny15,64 g
Tuky10,65 g
Sacharidy38,1 g
Sůl1,59 g
SAFA1,62 g
Vláknina10,06 g
Cukry2,63 g

Načítám