Hlavní obsah

Čočkový salát s fazolemi mungo a papájou

Hodnocení:
(4)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Zbyla vám od večeře uvařená čočka? Udělejte z ní neotřelý salát s cizokrajným šmrncem. Stačí přidat pár surovin a exotické ovoce. Můžete použít i syrovou a předem naklíčenou čočku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 papája
  • sůl
  • pepř
  • 150 g uvařené čočky
  • 100 g klíčků mungo
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • petrželka
Článek

Postup

Krok 1: Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na velmi malé kostičky. Čočku osolte, opepřete a promíchejte s balzamikovým octem a okurkovými kostičkami a klíčky mungo. Salát rozdělte na talířky a podávejte s tenkými plátky papáji. Ozdobte petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek