Hlavní obsah

Čokoládová buchta z hrnku

Hodnocení:
(116)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Honí vás mlsná? Přišla nečekaná návštěva? Ať už je váš důvod, proč tentokrát nechcete nebo nemůžete věnovat pečení víc než pár minut, jakýkoli, tahle jednoduchá buchta vám bude chutnat. Slibujeme!

Ingredience pro:
2 porce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky instantního droždí
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Množství těsta je určeno pro 1 velký hrnek na čaj (250300 ml) nebo 2 malé šálky velikosti na cappuccino. Pokud budete péct jen v onom velkém hrnku, můžete těsto zadělat přímo v něm. Vymazávání totiž není nutné.

Krok 2: Všechny suché ingredience smíchejte dohromady, pak přidejte mléko, olej, vejce a špetku droždí. Hladké těsto rozdělte podle potřeby do šálků a ty vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 8 minut - pozor, těsto při pečení asi o čtvrtinu vyběhne. V případě malých šálků stačí minut 6. Buchtu můžete také připravit v mikrovlnné troubě, při výkonu 700 W to trvá přibližně 4 minuty.

Krok 3: Podávejte přímo v hrnku poprášené moučkovým cukrem, a případně dozdobené čerstvým ovocem. Buchta se jí ještě zatepla lžičkou přímo z hrnečku, jak chladne, ztrácí na své atraktivitě a chutnosti!

Jaký super rychlý moučník máte ve svém repertoáru vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek