Hlavní obsah
3,1
(117)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Honí vás mlsná? Přišla nečekaná návštěva? Ať už je váš důvod, proč tentokrát nechcete nebo nemůžete věnovat pečení víc než pár minut, jakýkoli, tahle jednoduchá buchta vám bude chutnat. Slibujeme!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks vejce
  • 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru moučka
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Množství těsta je určeno pro 1 velký hrnek na čaj (250–300 ml) nebo 2 malé šálky velikosti na cappuccino. Pokud budete péct jen v onom velkém hrnku, můžete těsto zadělat přímo v něm. Vymazávání totiž není nutné.

02.

Všechny suché ingredience smíchejte dohromady, pak přidejte mléko, olej, vejce a špetku droždí. Hladké těsto rozdělte podle potřeby do šálků a ty vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 8 minut - pozor, těsto při pečení asi o čtvrtinu vyběhne. V případě malých šálků stačí minut 6. Buchtu můžete také připravit v mikrovlnné troubě, při výkonu 700 W to trvá přibližně 4 minuty.

03.

Podávejte přímo v hrnku poprášené moučkovým cukrem, a případně dozdobené čerstvým ovocem. Buchta se jí ještě zatepla lžičkou přímo z hrnečku, jak chladne, ztrácí na své atraktivitě a chutnosti!

Jaký super rychlý moučník máte ve svém repertoáru vy?

Reklama

Načítám