Hlavní obsah
2,9
(49)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nejen s tradičními sladkostmi si můžete užít letošní Velikonoce. Tenhle recept je určený i pro úplné začátečníky a zvládnete jej bez pečení. Stačí rendlík, čokoláda a trocha smetany!

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 ks čokoládových vajíček
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 1 hrst mrazem sušených malin
Článek

Postup

01.

Na tento recept potřebujete větší dutá čokoládová vajíčka. Na každou porci raději počítejte jedno, i když se plní vždy jen polovina. Při půlení totiž snadno praskají. Prasklou polovinu můžete použít při přípravě náplně. Vajíčka vybalte z alobalu. Nahřejte nůž v horké vodě, osušte ho a ještě horkým vejce ve spoji z výroby opatrně rozkrojte na poloviny.

02.

Hořkou čokoládu (případně místo ní použijte část rozlámaného čokoládového vejce) nalámejte do misky, bílou čokoládu do druhé. Smetanu v rendlíku přiveďte téměř k varu.

03.

Jakmile začne smetana kypět, rozdělte ji přesně na poloviny do misky s hořkou a do misky s bílou čokoládou. Nechte chvíli odležet, aby čokoláda povolila, a pak v každé misce vymíchejte hladký krém. Uložte do lednice. 

04.

V lednici nechte krém napůl ztuhnout, během tohoto procesu ho párkrát promíchejte, aby tuhnul rovnoměrně.

05.

Na dno polovin čokoládových vajec nalijte trochu tmavého krému, pak doprostřed nalijte trochu bílého krému, pak přidejte opět tmavý a takto střídejte, dokud nejsou vejce skoro plná. Váha přilévané náplně rozprostře spodní vrstvu krému rovnoměrně po celém vejci a tím vytvoříte krásné pruhy. Nechte v lednici ztuhnout úplně, ideálně přes noc.

06.

Ozdobte mrazem sušenými nebo i čerstvými malinami a originální čokoládový velikonoční dezert je na světě.

Nechce se vám kupovat čokoládová vejce, ale čokolády máte doma dost? Podívejte se na video návod, jak si doma vyrobit čokoládové mističky. A jestli váháte, zda se do receptu pustit, tady máte 4 dobré důvody, proč jíst hořkou čokoládu.

Reklama

Načítám