Hlavní obsah
Foto: Taras Grebinets, Shutterstock.com

Foto: Taras Grebinets, Shutterstock.com

Třetí adventní neděle je za námi, a tak už zbývá opravdu jen minimum času na to, abyste zvládli poslední druhy cukroví. Jaké připravit, když jsou svátky už jen za pár dní? Tady je tip!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
Na bonbony potřebujete:
  • 100 g hořké čokolády
    7
  • 100 g bílé čokolády
    6
    7
  • 50 g mandlí
    8
  • 2 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na tenhle recept se skvěle hodí silikonové cukrářské formy. Připravte si dva hrnce, vytvořte vodní lázně a v každé z nich rozpusťte postupně nejdříve jeden, a pak druhý druh čokolády spolu se lžící másla (je jedno, jestli začnete bílou nebo tmavou).

02.

Když je první čokoláda krásně měkká, začněte pracovat, teď si musíte trochu pospíšit. Cukrářský sáček naplňte rozpuštěnou čokoládou a zhruba do půlky plňte formičky. Pak totéž udělejte s druhým druhem a obě čokolády jemně promíchejte párátkem (vznikne hezký vzorek). Pak do bonbonu vmáčkněte oříšek a dejte je ztuhnout do lednice aspoň na tři hodiny!

Jaké snadné cukroví chystáte vy?

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie224,88 kJ
Bílkoviny0,76 g
Tuky3,88 g
Sacharidy3,75 g
Sůl0,01 g
SAFA1,73 g
Vláknina0,52 g
Cukry3,45 g
Související témata:

Načítám