Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Muffiny. Skvělá a vděčná klasika, která se dá péct snad na tisíc způsobů. Vyzkoušejte hříšné čokoládové s višněmi.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 2 ks vejce
    3
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 100 g másla
    7
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 g hladké mouky
    1
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 50 g kakaa
  • 80 g čokoládových čoček
  • 180 g višní
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V jedné míse si rozšlehejte vejce se smetanou a přidejte rozpuštěné máslo. V druhé misce smíchejte cukr s prosátou moukou, práškem do pečiva, kakaem a čokoládovými čočkami. Přilijte tekutou směs a vše zlehka promíchejte, aby vzniklo těsto, které by nemělo být ani tekuté, ani příliš tuhé.

02.

Na závěr do něj přidejte višně a pomocí dvou polévkových lžic plňte košíčky, které vyskládejte na plech. Formičky plňte vždy tak centimetr pod okraj, protože muffiny vám při pečení ještě trochu nabudou. Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 30 minut. Zda je těsto upečené, zkontrolujete jednoduše špejlí. Na závěr můžete ještě lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

Také jste si zamilovali kombinaci čokolády s višněmi?

Energetická hodnota celkem pro 1 muffin
Energie1 245,42 kJ
Bílkoviny5,97 g
Tuky14,06 g
Sacharidy36,05 g
Sůl0,05 g
SAFA7,85 g
Vláknina3,18 g
Cukry18,67 g
Související témata:

Načítám